BCR se specializeaza in credite imobiliare pentru populatie

Luni, 22 Octombrie 2007, ora 13:49
896 citiri
BCR se specializeaza in credite imobiliare pentru populatie

Banca Comerciala Romana (BCR) a deschis, luni, 22 de unitati specializate in acordarea de credite pentru investitii imobiliare dedicate populatiei in sase regiuni din tara si a finalizat in acest scop parteneriate cu diverse companii imobiliare, a declarat directorul departamentului de credite de retail.

"Lansarea acestui nou concept de servire a fost motivata de dezvoltarea foarte dinamica a sectorului imobiliar de la inceputul acestui an si cresterea cu 42% a numarului de locuinte finalizate la nivel national in primul semestru din 2007 fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care in Bucuresti avansul a fost mai accentuat, respectiv de 62%", a afirmat directorul departamentului de credite de retail al BCR, Dorin Cojocaru.

El a adaugat ca locuintele finalizate in capitala in primul semestru reprezinta 19,4% din totalul locuintelor livrate la nivelul Romaniei in primul semestru si a adaugat ca "putem observa o crestere a ponderii creditelor pentru investitii imobiliare, care au reprezentat, dupa primul semestru, 19% din totalul creditelor, iar in Bucuresti, ponderea a fost de 28% din totalul creditelor".

Centrul Imobiliar Retail din Bucuresti va coordona zece puncte de lucru amplasate in unitatile BCR. In afara de capitala, banca a mai deschis la nivelul intregii tari inca cinci astfel de centre regionale.

BCR a incheiat, pana in prezent, parteneriate pentru 35 de proiecte rezidentiale, aflate la nivel de "planseta", in diverse stadii de executie sau deja finalizate.

"Prin noul concept urmarim sa gasim structuri de finantare personalizate pentru fiecare client, respectiv structura optima pentru avans si pentru creditul imobiliar", a mai spus directorul departamentului de credite de retail al BCR. Cojocaru a precizat ca avansul poate fi obtinut si printr-un alt tip de credit, cum ar fi unul de consum.

Numarul unitatilor Centru Imobiliar Retail va creste in prima parte a lui 2008 in functie de cerintele pietei, a mai spus Cojocaru.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.