BCR si Transfond au lansat serviciul de facturare electronica

Luni, 23 August 2010, ora 13:10
1788 citiri
BCR si Transfond au lansat serviciul de facturare electronica

Banca Comerciala Romana (BCR) si Transfond au lansat luni serviciile de facturare electronica prin intermediul serviciului e-Factur@, care asigura emiterea facturilor si arhivarea, respectiv livrarea/transmiterea acestora integral in mediu electronic, inlocuind procesul similar desfasurat pe hartie, transmite NewsIn.

Serviciul e-Factur@ este oferit sub forma unei aplicatii unice securizate, la care se pot conecta atat emitentii de facturi, cat si destinatarii acestora.

Documentele arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere legal, nefiind necesara tiparirea si pastrarea acestora pe suport hartie, potrivit unui comunicat emis de cele doua institutii.

"La nivel operational, serviciul asigura imbunatatirea proceselor de monitorizare, accelerare, fluidizare si control al fluxurilor de numerar. 

Intentionam sa dezvoltam in viitor si optiunea transmiterii facturii electronice prin intermediul serviciului internet banking BCR catre destinatarii finali", a declarat directorul executiv al Directiei Tranzactii Bancare din cadrul BCR, Valentin Florin Galatanu.

Potrivit sefului departamentului Strategie si Marketing al Transfond, Razvan Faer, acest serviciu pune bazele pentru dezvoltarea facilitatii de reconciliere a facturilor emise cu platile incasate, care constituie al doilea serviciu cu valoare adaugata legat de plati, considerat de importanta majora pentru societatile comerciale din Uniunea Europeana. 

"Dezvoltarea serviciului s-a facut cu luarea in considerare a tendintelor europene generale si a cerintelor pietei locale, in conformitate cu prevederile legislative relevante (Codul Fiscal, Legea Semnaturii Electronice, Legea Arhivarii Documentelor in Format Electronic, Legea Contabilitatii)", a mai spus acesta.

#bcr, #transfond, #facturi, #electronice , #stiri BCR