BCR urca dobanzile la creditele si depozitele in lei si euro

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 14:31
1031 citiri
BCR urca dobanzile la creditele si depozitele in lei si euro

Banca Comerciala Romana (Banca Comerciala Romana (BCR) scumpeste, din 21 ianuarie 2008, creditele in lei si in euro, prin majorarea cu 0,5% a dobanzii pentru aceste imprumuturi, dar va urca din februarie dobanzile pentru depozitele in lei si euro cu pana la 0,8%, pentru a stimula economisirea, a anuntat, luni, banca. a stimula economisirea, a anuntat, luni, banca.

Exceptie de la majorarea dobanzilor aplicata pentru creditele in lei sau in euro fac dobanzile fixe la unele imprumuturi in euro in prima perioada de creditare si cele revizuibile semestrial, care urmeaza sa fie ajustate pe 31 martie 2008. in rest, masura se aplica atat creditelor aflate in sold, cat si noilor credite acordate incepand de luni, 21 ianuarie.

"Decizia de majorare a dobanzilor este efectul direct al deciziei bancii centrale si al evolutiei pietelor financiare internationale. Majorarea nivelului dobanzii in lei este determinata de cresterea, de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), a ratei dobanzii de politica monetara la 8%, ca urmare a evolutiei nefavorabile a indicatorilor macroeconomici, indeosebi a ratei inflatiei", se precizeaza in comunicatul publicat luni de BCR.

In privinta imprumuturilor in euro, cresterea dobanzilor este determinata de turbulentele din pietele financiare internationale, care au dus la scumpirea finantarii pe aceste piete, mai explica reprezentantii bancii.

BCR, membra a grupului financiar-bancar austriac Erste, gestioneaza, in prezent, active de peste 16,5 miliarde euro. Banca opereaza prin 566 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are o retea de peste 1.400 de bancomate (ATM) si 12.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.