BCR: vom mentine cifra de 8700 de angajati pana la sfarsitul acestui an

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 14:37
1872 citiri
BCR: vom mentine cifra de 8700 de angajati pana la sfarsitul acestui an

BCR isi va mentine numarul de salariati la 8.700 pana la sfarsitul acestui an, in conditiile in care nu a inghetat angajarile si urmareste "sa ii recruteze pe cei mai buni angajati de pe piata", a declarat presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels, informeaza NewsIn.

"Cred ca masurile de strangere a curelei sunt importante. Ceea ce am incercat sa evitam pana in acest moment au fost concedierile si am discutat cu sindicatele ca vom mentine cifra de 8700 de angajati pana la sfarsitul acestui an. Noi nu am inghetat angajarile si consideram ca am facut bine pentru ca ceea ce dorim sa facem este sa aducem cei mai buni angajati de pe piata la noi in banca. Poate asta inseamna ca unii angajati sa plece, dar pentru mine acest lucru este un lucru bun, pentru ca cel mai important activ al bancii, oamenii, trebuie tinut la un nivel inalt", a spus Bruynseels.

El a subliniat ca banca are, in prezent, un raport bun intre costuri si venituri, insa continua sa caute modalitati de crestere a eficientei, inclusiv prin politica de plata a angajatilor, prin care BCR acorda bonusuri in functie de performanta

"Avem un program de reducere a costurilor de cand am inceput programul de integrare al BCR in cadrul Erste, avem un indicator cost-venituri de 39,5% care este foarte bun, deci suntem destul de eficienti. Totusi, putem gasi modalitati de a fi mai eficienti. De exemplu, putem continua sa lucram cu angajatii nostri, astfel incat bonusurile pe care le primesc sunt legate de veniturile pe care le aduc bancii, iar acesta a fost subiect de negociere cu sindicatele in prima jumatate a anului si intr-adevar angajatii primesc bonusuri in functie de performanta", a completat seful BCR.

 

#angajati, #bcr, #performante, #salarii , #stiri BCR