BCR: Vom vedea concurenta intre banci pe segmentul creditarii

Vineri, 05 August 2011, ora 00:07
1813 citiri
BCR: Vom vedea concurenta intre banci pe segmentul creditarii

Nivelul insuficient al titlurilor de stat care sa absoarba lichiditatea din sistm va duce la o competitie in sistemul bancar, pe segmentul creditarii neguvernamentale, informeaza NewsIn.

"In ceea ce priveste lichiditatea pietei, puteti vedea ca exista destul de multa lichiditate pentru ca cererea de credite este scazuta, iar raportul dintre credite si depozite este pentru moment in favoarea depozitelor. Din perspectiva aceasta, nu cred ca este o problema majora.

Ceea ce vom face, totusi, este ca vom introduce bani pe piata si pentru ca nu vor fi suficiente titluri de stat care sa ii absoarba.

Atunci puteti sa va asteptati la o concureta puternica pe segmentul creditarii, ceea ce este o veste buna pentru cei care vor sa imprumute", a spus Dominic Bruynseels.

El a declarat ca pentru restul anului se asteapta la o competitie dura si nu vede o imbunatatire substantiala a activitatii bancii, mai ales pentru ca nivelul creditelor neperformante este ridicat.

Potrivit bancii, profitul net consolidat dupa taxe si interese minoritare a continuat sa creasca trimestrial urmand declinului sever din semestrul al doilea din 2010.

In contextul dat, profitul net pentru prima jumatate a anului 2011 se ridica la 158,2 milioane lei (37,8 milioane euro), ceea ce este aproximativ o treime din rezultatul din primul semestru al anului trecut, in special din cauza venitului operational net scazut si provizionarii inca ridicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#titluri stat, #bcr, #credite neperfomante, #concurenta sistem bancar, #creditare, #creditare neguvernamentala , #stiri BCR