BCR vrea sa isi majoreze capitalul social cu 55,42 mil lei

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 18:04
1494 citiri
BCR vrea sa isi majoreze capitalul social cu 55,42 mil lei

Banca Comerciala Romana (BCR) va propune actionarilor majorarea capitalului social cu suma de 55,42 milioane lei, la1,085 miliarde lei, prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut anul trecut, potrivit convocatorului Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, potrivit NewsIn.

Majorarea capitalului social al BCR va fi realizata prin emiterea unui numar de 554,27 milioane actiuni noi, cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune, prin incorporarea in capitalul social al BCR SA a unei parti de 55,42 milioane lei din profitul net obtinut de BCR aferent exercitiului financiar 2010.

Comitetul Executiv a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor BCR in 29 aprilie 2010.

Atunci ar urma sa aiba loc doua AGEA, una pentru aprobarea majorarii capitalului social al bancii si cealalta pentru modificarea valorii nominale a unei actiuni BCR, de la valoarea de 1,3 lei/actiune la valoarea de 0,1 lei/actiune si cresterea numarului de actiuni de la 792.468.750 la 10.302.093.750.

De asemenea, in convocator se mai precizeaza ca profitul aferent anului 2010 nu va fi distribuit ca dividende.

"Intregul profit net al Bancii, determinat conform Ordinului Bancii Nationale a Romaniei nr. 13/2008, aferent exercitiului financiar 2010, nu va fi distribuit ca dividende, ci va fi incorporat in capitalul social al Bancii, cu exceptia unui procent de pana la 15% din respectivul profit care ar trebui inclus in rezultatul reportat", se spune in convocator.

Tot pentru data de 29 aprilie 2011 este convocata si o Adunare Generala Ordinara a Actionarilor BCR SA in care se va propune spre aprobare situatiile financiare ale BCR pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2010 si a situatiilor financiare consolidate ale Grupului BCR pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2010, pe baza raportului administratorilor privind exercitiul financiar al anului 2010, a raportului consolidat al administratorilor privind exercitiul financiar al anului 2010, a raportului Comitetului Executiv, a rapoartelor auditorului financiar, a raportului Comitetului de Audit si Conformitate, a raportului Comitetului de Remunerare si a raportului Comitetului de Risc.

De asemenea, in AGOA se va supune spre aprobare distribuirea profitului pentru exercitiul financiar 2010, descarcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Supraveghere si a membrilor Comitetului Executiv pentru exercitiul financiar 2010 si numirea auditorului financiar al BCR pentru anul 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#profit, #venituri, #BCR, #capital social , #stiri BCR