Boc: Nu mai avem un BCR de vandut pentru a finanta deficitul

Luni, 07 Iunie 2010, ora 16:59
1650 citiri
Boc: Nu mai avem un BCR de vandut pentru a finanta deficitul

Premierul Emil Boc a cerut, luni, parlamentarilor sa acorde Guvernului votul de incredere pentru aplicarea masurilor de austeritate, apeland la citate din fostul presedinte american Abraham Lincoln si sustinand ca, fara reducerea cheltuielilor, Romania va intra in incapacitate de plata, informeaza Mediafax.

El si-a inceput discursul sustinut in plenul Parlamentului printr-un citat din fostul presedinte SUA Abraham Lincoln, care afirma : "Cred cu tarie in oameni, daca le spunem adevarul, ei ne pot ajuta, cheia este sa le prezentam realitatea".

"Suntem in fata unor decizii extrem de grele si inpopulare, dar care trebuie asumate pentru a asigura prezentul si viitorul tarii. Nu mai avem un BCR de vandut pentru a finanta deficitul", a spus Boc parlamentarilor, acuzand din nou fostul Executiv de majorarea salariilor si pensiilor la un nivel nesustinut de economie.

Neaplicarea masurilor de austeritate va determina, potrivit premierului, intreruperea acordului cu FMI, ceea ce va antrena numeroase efecte negative in economie, inclusiv riscul ca "bancile-mama" sa nu mai acorde bani pentru refinantarea creditelor pe termen scurt aflate in derulare in Romania.

Boc a amintit ca Romania trebuie sa se imprumute cu inca trei miliarde euro chiar si dupa reducerea cheltuielilor si ca, in lipsa masurilor de austeritate, Romania va intra in incapacitate de plata, fara posibilitatea de a mai sustine plata pensiilor si salariilor incepand cu sfarsitul acestui an.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#austeritate, #boc, #deficit, #finantare, #incapacitate, #masuri, #plata , #stiri BCR