Bruynseels (BCR): 2010 va fi anul pierderilor reale pentru banci

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 09:22
1604 citiri
Bruynseels (BCR): 2010 va fi anul pierderilor reale pentru banci

Pierderile reale, dar si revenirea sectorului bancar romanesc in urma crizei financiare vor aparea la finalul 2010, dupa ce anul acesta bancile s-au confruntat cu gestionarea creditelor neperformante, a declarat marti presedintele BCR, Dominic Bruynseels. 

"Daca 2009 a fost anul de gestionare a creditelor neperformante, de exemplu in cazul IMM-urilor, 2010 va fi al provizioanelor, iar la finalul anului viitor se vor vedea pierderile si recuperarile, atat cat se va putea recupera", a afirmat Bruynseels.

In opinia sa, odata ce situatia politica se va detensiona, accesul la pietele externe va deveni mai usor, iar dobanzile la creditele in euro ar putea cobori usor.

Cu toate acestea, in conditiile in care nu au siguranta locului de munca sau un venit stabil, oamenii va apela la creditul bancar, considera seful Bancii Comerciale Romane (BCR).

"Este cea mai mare criza din ultimii 60 de ani. Sa nu ne gandim ca ne vom intoarce la cresteri ale creditului cu 20-30% si trebuie sa acceptam o crestere de o singura cifra", a aratat Bruynseels.

El a mai spus ca spera ca anul viitor programul Prima Casa sa se extinda si sa se aplice si in cazul apartamentelor nefinalizate. 

#banci, #bcr, #bruynseels, #pierderi , #stiri BCR