Capitalul social BCR va fi majorat cu 100 milioane euro

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 17:08
1537 citiri
Capitalul social BCR va fi majorat cu 100 milioane euro

Banca Comerciala Romana (BCR) isi va majora capitalul social cu o suma apropiata de 100 milioane euro, insa grupul Erste este dispus sa aduca orice suma ar fi necesara, a declarat miercuri directorul executiv a Erste Group, Andreas Treichl, potrivit Newsin.

"Majorarea de capital pe care urmeaza sa o facem este ceva de genul a 100 de milioane de euro, dar noi suntem dispusi sa aducem tot capitalul pe care ni-l solicita BNR", a spus Treichl, intrebat care este suma cucare BCR isi va majora capitalul social.

Surse din piata bancara au declarat pentru NewsIn, in luna mai, ca necesarul de recapitalizare al BCR este de aproximativ 460 milioane lei (circa 100 milioane euro) pentru 2009 si 2010, raportat la datele de la finalul anului trecut, potrivit testelor de stres aplicate de BNR la solicitarea FMI.

Potrivit surselor citate, raportat la cifrele de la 31 decembrie 2008, suma aferenta majorarii de capital la BCR pentru 2009 este de 230 milioane lei, iar pentru anul viitor banca ar necesita un aport de capital similar, pentru a-si mentine solvabilitatea peste nivelul recomandat, de 10%.

Treichl a completat ca Erste, actionarul majoritar al BCR, isi mentine strategia pentru Romania, va continua sa investeasca pe aceasta piata si ca BCR va continua extinderea retei de unitati.

"Avem aceeasi strategie de la inceput. Vom continua sa investim in Romania si vom continua sa deschidem unitati, dearece o mare parte din populatia Romaniei este inca nebancarizata", a afirmat seful Erste.

 

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#capital, #erste, #majorare , #stiri BCR