Cel de-al cincilea caz de disparitie de bani dintr-o cutie de valori de la BCR, anuntat in Pitesti

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 12:03
1577 citiri
Cel de-al cincilea caz de disparitie de bani dintr-o cutie de valori de la BCR, anuntat in Pitesti

Un barbat a reclamat Politiei, marti, disparitia a 200.000 de euro dintr-o cutie de valori de la sucursala BCR din centrul Pitestiului, acesta fiind al cincilea caz inregistrat la aceasta unitate bancara, cea mai mare suma care ar fi disparut fiind de 400.000 de euro.

Barbatul a spus ca avea depusi 200.000 de euro intr-o cutie de valori la sucursala BCR Arges si ca, auzind de problemele aparute in ultimele zile, a decis sa verifice daca mai are banii.

El a constat ca banii lipsesc, motiv pentru care s-a adresat Politiei.

"Avem patru plangeri, la al cincilea caz am fost solicitati prin 112 si urmeaza sa se depuna si plangere. Probabil ca foarte multi depunatori au vazut situatia si vor verifica si azi (marti - n.r.) daca mai au banii. Avem un cerc de suspecti in aceste cazuri. O sa vedem despre ce e vorba", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Arges, comisar sef Danut Dinu.

Vineri seara, un barbat din Pitesti a reclamat Politiei ca din cutia de valori depusa la sucursala BCR din centrul orasului i-ar fi disparut bani si bijuterii in valoare de 500.000 de lei. Ulterior, fiul barbatului declara ca din cutia de valori au fost furati 130.000 de dolari si 49.000 de lei, precum si bijuterii din aur si un ceas vechi de o suta de ani.

Luni, o familie din Arges a reclamat Politiei disparitia a 131.000 de euro din cutia de valori de la sucursala BCR din centrul Pitestiului. Pagubitii spuneau ca nu au mai mers la unitatea bancara de aproximativ un an, atunci cand au facut ultima depunere, si ca au decis sa verifice cutia de valori dupa ce au vazut, la sfarsitul saptamanii, cazul barbatului care a sesizat ca i-ar fi fost furati bani si bijuterii in valoare de 500.000 de lei.

Luni dupa-amiaza, alte doua familii au reclamat Politiei disparitia unor mari sume de bani din cutia de valori a aceleiasi banci, fiind incepute cercetari si in aceste cazuri, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Danut Dinu.

Astfel, un barbat a reclamat ca i-au disparut din cutia de valori a bancii 400.000 de euro, in timp ce o femeie a sesizat dispariatia din cutia de valori a 130.000 de euro.

Toti cei cinci pagubiti au spus ca, daca va fi necesar, se vor supune testului cu detectorul de minciuni.

Intr-un raspuns transmis la solicitarea Mediafax, reprezentantii BCR spun ca unitatea colaboreaza cu Politia si a pus la dispozitia anchetatorilor toate probele materiale si inregistrarile electronice "pentru stabilirea adevarului".

"Asteptam finalizarea anchetei, fara a exclude in acest moment nicio ipoteza in ceea ce priveste veridicitatea faptelor reclamate", afirmau reprezentantii BCR.

Potrivit acestora, BCR ofera serviciul de inchiriere a casetelor de valori fara a solicita clientilor declararea continutului acestora, clientii fiind singurii care cunosc ce contin si cat valoreaza bunurile din casetele de valori.

#disparitie bani casete valori, #casete valori BCR Pitesti, #bani casete valori , #stiri BCR