Chilipiruri la firmele de leasing: 8.000 de euro Golf din 2008

Marti, 28 Iulie 2009, ora 12:19
2803 citiri
Chilipiruri la firmele de leasing: 8.000 de euro Golf din 2008

Miile de masini recuperate de finantatori de la clientii care nu au mai putut plati ratele sunt disponibile la preturi sub media pietei. Doritorii trebuie doar sa trimita catre firma un formular cu masina dorita si pretul oferit.

Firmele de leasing au ajuns fara voia lor sa fie un concurent serios pentru samsarii de masini. Odata cu adancirea crizei financiare, zeci de mii de romani cu automobile cumparate in leasing au ajuns in situatia de a nu mai putea plati ratele lunare. Astfel ca masinile au ajuns in cele din urma la companiile finantatoare care au acum parcurile mai pline ca niciodata.

Pentru ca trebuie sa isi recupereze intr-un fel paguba, companiile de leasing scot la vanzare aceste automobile si, de multe ori, le vand la preturi mai mult decat competitive. Specialistii in recuperare spun ca preturile sunt cu cel putin 10% mai mici decat media pietei, insa pot scadea chiar mai mult.

Spre exemplu, un Volkswagen Golf din 2008 scos la vanzare de BCR Leasing costa doar 8700 de euro cu tot cu TVA. Avand in vedere ca automobilul despre care vorbim are doar 23.000 de kilometri la bord si aproape toate dotarile oferite de marca, pretul este cu aproximativ 3.000 de euro (35%) sub media pietei. Exista insa si alte avantaje.

Un alt exemplu ar fi acela al unui Opel Astra diesel produs in 2007 si cu toate dotarile incluse pe care firma il vinde la 9.700 de euro inclusiv TVA.

Procedura care trebuie urmata pentru a accesa un astfel de automobil nu este deloc complicata, iar modalitatile de plata acceptate acopera toate ariile de la varianta cash la credit bancar.

“Dupa ce potentialul client si-a ales produsul dorit, trebuie sa contacteze un specialist al Departamentului Revanzare, la numerele de telefon expuse pe site, comunicandu-i numarul de identificare al produsului. Clientul va fi indrumat de specialistul nostru pentru a viziona autovehiculul/echipamentul dorit. Dupa vizionare, clientul trebuie sa trimita la BCR LEASING IFN oferta sa de pret, utilizand un formular care se poate descarca de pe site. Pretul de vanzare se stabileste pe baza celei mai bune oferte primite, utilizand ca baza de apreciere rapoartele de evaluare si cotatiile pietei pentru tipul de autovehicul ofertat. Clientul va primi un raspuns in maximum 5 zile lucratoare de la data transmiterii ofertei. Daca oferta este acceptata de BCR Leasing IFN, clientul opteaza pentru modalitatea de plata (n.r.: cash, credit bancar sau leasing), se trece la intocmirea contractului, dupa care clientul intra in posesia bunului dorit”, explica procedura Claudiu Stanescu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#leasing, # golf, # opel, # firma , #stiri BCR