Clientii BCR pot plati cu cardul transportul RATB

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 13:51
3267 citiri
Clientii BCR pot plati cu cardul transportul RATB

Clientii BCR pot plati cu cardul serviciile de transport asigurate de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), dupa ce BCR a lansat un card care poate fi folosit in acest scop, pe langa tranzactiile uzuale la comercianti si bancomate, anunta Mediafax.

Oficialii BCR au explicat ca banii utilizati pentru plata calatoriilor cu transportul in comun nu se realizeaza direct din cont, ci dintr-un portofel electronic inclus in card, in care se pot transfera fonduri.

Cardul poate fi incarcat si cu orice tip de abonament pentru transportul public din Bucuresti.

"Dupa Londra, Bucurestiul este al doilea oras din lume care are un card ce poate fi folosit atat ca instrument bancar, cat si pentru a face plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun", a declarat Oana Petrescu, vicepresedinte al BCR.

Director general al RATB, Adrian Crit, a mentionat ca regia a anuntat inca de luna trecuta ca nu va mai emite bilete de calatorie si ca in prezent exista 1,3 milioane de carduri RATB active.

"Vanzarile zilnice de carduri activ sunt de circa 4.000 de cand am iesit cu acest comunicat ca nu mai emitem bilete de calatorie, deci bucuresteanul accepta si va accepta si Cardul Zambet.

Ne dorim utilizarea acestui card pe viitor", a aratat Crit. Pentru o plata contacless de pana la 100 de lei nu este necesara utilizarea PIN-ului, dar daca se realizeaza intr-o zi mai multe tranzactii consecutiv in suma de 150 de lei, atunci este necesara confirmare prin codul PIN.

La emiterea cardului, fiecare client plateste o taxa de 10 lei, dar primeste aceeasi suma in portofelul electronic pentru plata calatoriilor.

Posesorii cardului "Zambet BCR" nu platesc comision pentru deschiderea contului curent, achita 30 de lei/an pentru mentenanta contului si 18 lei/an pentru mentenanta cardului.

Pentru utilizarea cardului clientii BCR nu platesc comision pentru plata la comercianti, achita un leu pentru fiecare retragere de numerar de la bancomate si inca 3 lei/luna pentru utilizarea serviciului de internet banking.

Pe de alta parte, clientii primesc bonusuri pentru utilizarea cardului la diverse categorii de comercianti cuprinse intre 1% si 5% din valoarea platilor.

#clienti bcr, #transport ratb, #plata card, #card bcr, #bcr, #card , #stiri BCR