Clientii BCR trebuie sa actualizeze datele

Duminica, 28 Iunie 2009, ora 20:40
2056 citiri
Clientii BCR trebuie sa actualizeze datele

Banca Comerciala Romana(BCR) le cere clientilor, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, sa vina la oricare din unitatile bancii pentru actualizarea datelor personale, potrivit unui regulament BNR privind cunoasterea clientelei, care se aplica tuturor bancilor, a anuntat BCR, relateaza NewsIn.

Potrivit regulamentului BNR numarul 9/2008 privind cunoasterea clientelei, toate bancile trebuie sa obtina de la clientii lor persoane fizice detalii privind datele de identificare, datele de contact si adresa, nationalitatea, ocupatia si, dupa caz, numele angajatorului ori natura activitatii proprii, functia publica importanta detinuta, daca este cazul, precum si numele beneficiarului real.

De asemenea, persoanele juridice trebuie sa vina la banca pentru completarea datelor precum denumirea, forma juridica, sediul social si, daca este cazul, sediul unde se situeaza centrul de conducere si de gestiune a activitatii statutare, numarul de telefon, fax, adresa de posta electronica, dupa caz, tipul si natura activitatii desfasurate.

Totodata, persoanele juridice mai trebuie sa dea detalii despre identitatea persoanelor care, potrivit actelor constitutive si/sau hotararii organelor statutare, sunt investite cu competenta de a conduce si reprezinta entitatea, precum si puterile acestora de angajare a entitatii, numele beneficiarului real sau, in situatia prevazuta la art. 22 alin. (2) lit. b) pct. 2 din Legea nr. 656/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, informatii despre grupul de persoane care constituie beneficiarul real, identitatea persoanei care actioneaza in numele clientului, precum si informatii pentru a se stabili ca aceasta este autorizata/imputernicita in acest sens.

Banca precizeaza ca aducerea la zi si completarea datelor personale ale clientilor este o masura impusa de lege si toti cei are au o relatie cu o banca din Romania - indiferent de produsul ori serviciul bancar utilizat - au obligatia sa se conformeze.

Regulamentul nr. 9/2008 al BNR se aplica institutiilor de credit, persoane juridice romane, si institutiilor financiare nebancare, persoane juridice romane, inscrise in Registrul special tinut de Banca Nationala a Romaniei, si reglementeaza standardele minime pentru elaborarea de catre acestea a normelor de cunoastere a clientelei ca parte esentiala a administrarii riscului de spalare a banilor si de finantare a terorismului si aspecte legate de implementarea acestora.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 17 miliarde euro si are in prezent 652 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi), precum si 50 de centre de afaceri pentru IMM-uri si companii mari.

#bcr, #bnr, #clienti, #date , #stiri BCR