Curs valutar 22 iulie BCR afiseaza cele mai proaste cotatii pentru euro si dolar

Luni, 22 Iulie 2013, ora 10:51
2388 citiri
Curs valutar 22 iulie BCR afiseaza cele mai proaste cotatii pentru euro si dolar

Bancile continua sa afiseze cele mai proaste cotatii la inceput de saptamana pentru moneda europeana si pentru dolarul american, atat la vanzare, cat si la cumparare.

Pentru persoanele interesate sa cumpere euro, casele de schimb Luxor si Inter- Discret afiseaza cea mai avantajoasa cotatie, in timp ce pentru cumpararea monedei americane, doar Inter- Discret afiseaza cea mai buna cotatie.

Casele de schimb afiseaza cele mai profitabile cotatii si la cumpararea valutei. Casa de schimb M&S cumpara la cel mai bun pret euro, iar pentru cei care vor sa cmpere dolari, casele Luxor si M&S au cele mai avantajoase cursuri de schimb.

Curs valutar afisat de banci

La vanzarea monedei europene, cea mai slaba cotatie este afisata de Volksbank, care vinde moneda europeana cu 4,5020 lei.

In acelasi timp, la vanzarea dolarului american, banca ING afiseaza cea mai proasta cotatie, care publica un curs la vanzare de 3,4530 lei.

BCR continua sa ocupe prima pozitie in topul bancilor care afiseaza cele mai proaste cotatii la cumpararea valutei. Banca cumpara la cel mai dezavantajos curs euro, de 4,3450 lei, dar si dolarul, la 3,2900 lei.

In cazul bancilor, cel mai avantajos curs la vanzare pentru perechea euro/leu si dolar/leu este intalnit la Alpha Bank, de 4,4400 lei, respectiv, de 3,3888 lei.

Casele de schimb afiseaza un avantaj de 7,2 bani pentru un euro

Cel mai avantajos curs de schimb euro/leu, este afisat, luni, de casele de schimb Luxor si Inter-Discret, care afiseaza o cotatie similara la vanzare, de 4,4300 lei.

In cazul dolarul american, cel mai bun curs este afisat tot de casa Inter-Discret, care publica o cotatie la vanzare de 3,3800 lei. Astfel, avantajul schimbului la cel mai bun curs pentru client ar fi de 7,3 bani pentru un dolar.

De asemenea, euro poate fi vandut la cel mai profitabil curs, de 4,4150 lei, curs afisat la cumparare de casa de schimb M&S.

La cumpararea dolarului american, cel mai bun curs este afisat de casele de schimb M&S si Luxor, care cumpara moneda la acelasi pret, respectiv de 3,3600 lei.

Spre exemplu, in momentul de fata, un euro este vandut la casieriile bancilor cu o valoare cuprinsa intre 4,4400 lei si 4,5020 lei in timp ce la casele de schimb se vinde cel mai ieftin cu 4,4300 lei. Pentru o rata de 300 euro, clientii care aleg sa schimbe la una dintre banci ar putea plati in plus pana la 21,6 lei.

In acelasi timp, si pentru dolarul american cursul afisat de banci este mai putin favorabil clientului, in comparatie cu valorile afisate de casele de schimb. Persoanele care schimba moneda americana la casele de schimb pot face o economie de pana la 20 de lei.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #stiri BCR