Curs valutar 25 iulie ING si BCR afiseaza cele mai slabe cotatii pentru euro si dolar

Joi, 25 Iulie 2013, ora 10:32
3118 citiri
Curs valutar 25 iulie ING si BCR afiseaza cele mai slabe cotatii pentru euro si dolar

Casele de schimb valutar continua, joi, sa afiseze cele mai avantajoase cotatii, insa, spre deosebire de celelalte zile, acestea concureaza cu doua banci, CEC si Credit Europe, care coteaza moneda euro la preturi avantajoase.

Astfel, casele de schimb Macro Group, Luxor, Inter-Discret si CEC Bank afiseaza cel mai avantajos curs, pentru vanzarea euro. La cumparare, situatia este diferita, cel mai rentabil curs fiind afisat de casa Luxor si Credit Europe Bank.

In cazul dolarului american, casa Inter- Discret a publicat cel mai bun curs la vanzare, in timp ce Luxor si Centrul Vechi cumpara valuta la cel mai avantajos curs de schimb.

ING si BCR coteaza valuta la preturi dezavantajoase

ING Bank a publicat cel mai dezavatajos curs, atat pentru moneda europeana, cat si pentru dolarul american. Banca vinde euro cu 4,4819 lei si dolarul la un pret de 3,4145 lei.

In acelasi timp, la cumpararea valutei, BCR continua sa detina prima pozitie in topul bancilor cu cele mai proaste cursuri de schimb, si afiseaza pentru euro o cotatie de 4,3200 lei, iar pentru dolarul american, un curs de 3,2450 lei.

Joi, situatia este contradictorie celorlalte zile, pentru ca exista doua banci care coteaza moneda europeana la preturi avantajoase. CEC vinde euro la un pret de 4,4100 lei, iar Credit Europe Bank cumpara euro cu 4,3800 lei.

In cazul dolarului american, Banca Romaneasca afiseza, comparativ cu celelalte banci, o cotatie mai favorabila la vanzare dar si la cumparare, de 3,3545 lei, respectiv de 3,2975 lei.

Avantaj de 7,19 bani/euro si 7,45 bani/dolar afisat de casele de schimb valutar

La vanzarea monedei europene, cel mai avantajos curs este de 4,4100 lei, curs afisat de casele de schimb valutar Macro Group, Luxor si Inter-Discret.

Casa Loxor afiseza, de asemenea, si cea mai avantajoasa cotatie la cumparare euro, publicand joi un curs de 4,3800 lei.

Dolarul american este vandut cel mai rentabil de casa Inter Discret, care vinde moneda la un pret de 3,3400 lei, si in acelasi timp, este cuparat la cel mai favorabil curs, de casele de schimb Luxor si Centrul Vechi, care afiseaza la cumparare dolar, o cotatie de 3,3100 lei/ dolar.

Diferenta intre cel mai bun curs pentru euro afisat la vanzare de casele de schimb (4,4100 lei) si cel mai slab curs la vanzare oferit de banci (4,4819 lei) este de 7,19 bani, iar pentru un schimb de 200 de euro, suma de bani ce poate fi economisita de client este de 14,38 lei. Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma de bani ce ramane in buzunarul clientului poate ajunge la 173 de lei.

#curs valutar, #moneda euro curs schimb, #case schimb valutar, #dolar american curs , #stiri BCR