Curs valutar 29 iulie BCR si BRD afiseaza cele mai dezavantajoase cursuri de schimb

Luni, 29 Iulie 2013, ora 10:22
1665 citiri
Curs valutar 29 iulie BCR si BRD afiseaza cele mai dezavantajoase cursuri de schimb

Institutiile de credit continua sa afiseze cotatii slabe pentru moneda europeana si dolarul american, in timp ce cursurile de schimb avantajoase pentru clienti pot fi gasite la casele de schimb valutar.

Luni, BCR si BRD se afla pe primele locuri in randul bancilor cu cele mai proaste cotatii pentru euro si dolarul american, atat la vanzare cat si la cumparare.

In acelasi timp insa, casele de schimb valutar OK, Macro Group si Inter-Discret afiseaza la vanzarea euro cele mai bune cotatii, iar casa Luxor si Credit Europe Bank cumpara la cel mai rentabil pret moneda europeana.

Casele de schimb Macro Group si Luxor afiseaza, la inceput de saptamana, cele mai bune cursuri de schimb pentru moneda americana.

Cursul de schimb afisat luni de banci

Ocupand prima pozitie in randul bancilor cu cele mai proaste cotatii valutare, BCR, continua sa afiseze si luni cele mai dezavantajoase cotatii. BCR cumpara euro la 4,3100 lei, in timp ce pentru moneda americana, cursul afisat de banca la vanzare este de 3,3850 lei, iar la cumparare de 3,2250 lei.

In schimb, BRD vinde moneda europeana la cel mai ridicat pret, de 4,4650 lei.

Daca BCR si BRD afiseaza luni cursuri de schimb slabe, exista insa si banci care publica cotatii ceva mai avantajoase pentru clienti, cum ar fi Credit Europe Bank, Banca Romaneasca si CEC.

CEC vinde la cel mai bun pret moneda europeana, afisand un curs de 4,4100 lei, iar Banca Romaneasca afiseaza la vanzare a dolarului american un curs rentabil, de 3,3340 lei, in timp ce Credit Europe Bank cumpara euro si dolarul la cele mai bune cotatii, de 4,3800 lei/euro si respectiv 3,2900 lei/dolar.

Care este avantajul oferit luni de casele de schimb valutar

La vanzarea monedei europene, cel mai bun curs este afisat de casele OK, Macro Group si Inter-Discret, care vand moneda la un pret de 4,4000 lei/euro, oferind astfel un avantaj clientilor de 6,50 bani/euro.

La cumpararea euro, casa Luxor publica cel mai bun curs de schimb, de 4,3800 lei, curs similar celui afisat de Credit Europe Bank.

In cazul dolarului american, avantajul oferit de casa de schimb Macro Group la vanzarea monedei este de 6 bani/dolar. Cursul de schimb afisat luni de MacroGroup este de 3,3250 lei.

Casa Luxor este cea care cumpara dolarul la cel mai rentabil curs, de 3,3050 lei.

Astfel, in cazul in care un client este interesat sa cumpere 300 de euro, acesta poate avea un castig de 19,5 lei, iar in cazul unui schimb de 300 de euro, suma ce poate fi economisita de client ajunge la 18 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #stiri BCR