Dominic Bruynseels, BCR: legea falimentului personal nu va ajuta piata

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 15:38
2344 citiri
Dominic Bruynseels, BCR: legea falimentului personal nu va ajuta piata

Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, considera ca primul efect al introducerii legii falimentului personal va fi ca bancile vor fi mult mai atente la clientii carora le acorda credite si nu crede ca aceasta masura va ajuta piata. 

"Nu cred ca legea falimentului personal va ajuta piata, pentru ca eu consider ca modul in care sunt realizate propunerile in prezent inseamna ca exista pentru clienti oportunitatea de a iesi din contractul incheiat", a afirmat Bruynseels, potrivit Mediafax.

El atrage atentia ca legislatia ar trebui sa asigure ca clientii au facut tot ce este posibil pentru a-si returna creditul.


"Atunci cand un client a facut un contract cu orice institutie de credit, acesta este obligat sa returneze imprumutul. Acesta cred ca ar trebui sa fie un mesaj clar pentru toti clientii. Oamenii ar trebui sa fie atenti la suma pe care o imprumuta si sa se extinda doar atat cat cred ca pot returna", a continuat seful BCR.


El a mentionat ca bancile si BNR incearca sa limiteze suma pe care un client o imprumuta la posibilitatile pe care acesta le are pentru a returna creditul, dar ca in final depinde de ceea ce fiecare persoana considera ca este adecvat pentru ea insasi.


Totodata, Bruynseels a atras atentia ca bancile din Romania si-au exprimat opinia privind legea falimentului personal, si ca au facut propuneri alternative care insa au fost respinse.


"Primul efect va fi ca vom fi mult mai atenti cui imprumutam. Vom avea un apetit la risc mult mai scazut", a explicat seful BCR.


Senatorii au adoptat, marti, o propunere legislativa privind insolventa persoanelor fizice, initiata de senatori PDL, dar care a fost sustinuta in plen de toate grupurile parlamentare.


Potrivit proiectului, debitorul care cu buna credinta a cerut si a acceptat deschiderea procedurii insolventei va putea fi descarcat total sau partial de datoriile anterioare sau ulterioare deschiderii procedurii, daca bunurile sale sunt insuficiente pentru plata intregii mase credale si daca instanta i-a acordat beneficiul scuzabilitatii.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#banci, #credite, #faliment, #lege, #personal , #stiri BCR