Erste, profit net cu 5,2% mai mare in primul semestru

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 10:08
1167 citiri
Erste, profit net cu 5,2% mai mare in primul semestru

In primul semestru din acest an, Erste Group, care controleaza BCR, a inregistrat un profit net dupa plata intereselor minoritare de 496,3 milioane euro, in crestere cu 5,2% fata de perioada similara din 2010, a anuntat vineri grupul, relateaza NewsIn.

"In primul semestru din 2011, venitul operational stabil si cresterea moderata a cheltuielilor operationale au determinat o scadere a profitului operational, la nivelul de 1,96 miliarde euro, in scadere cu 1,2% fata de valoarea de 1,99 miliarde euro in primul semestru din 2010", se arata in comunicat.

Venitul operational a insumat in primul semestru 3,89 miliarde euro, fata de 3,88 miliarde euro in primul semestru din 2010, in contextul in care cresterea venitului net din dobanzi si a venitului net din tranzactionare a compensat diminuarea venitului net din taxe si comisioane cu 1%, la 954,9 milioane euro. 

Astfel, venitului net din dobanzi a urcat cu 0,2%, la 2,68 miliarde euro, in timp ce venitului net din tranzactionare a sporit cu 3,6%, pana la 248,7 milioane euro.

In urma majorarii cheltuielilor administrative generale cu 1,5%, de la 1,89 miliarde euro la 1,92 miliarde euro, raportul cost/venit a crescut la 49,5%, fata de primele sase luni din 2010 cand era 48,8%.

Totodata, activele grupului au sporit cu 4% comparativ cu sfarsitul anului trecut, atingand nivelul de 214,2 miliarde euro.

Grupul precizeaza ca, pe partea de pasiv, acest rezultat s-a datorat unei cresteri continue a depozitelor clientilor si operatiunilor interbancare, iar pe partea de activ s-a inregistrat o crestere a activelor financiare si de tranzactionare.

"Toate pietele Erste Group din Europa Centrala si de Est se preconizeaza ca vor inregistra o crestere economica semnificativa in 2011.

In timp ce in Austria, Republica Ceha, Slovacia si Croatia acest lucru se va traduce intr-o crestere a cererii pentru credite si depozite, pietele bancare din Ungaria si Romania vor ramane in urma, confruntandu-se cu probleme specifice", se arata in comunicat.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#erste, #profit erste, #profit erste banca , #stiri BCR