Erste vrea sa vanda obligatiuni de 1 miliard euro

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 16:18
864 citiri
Erste vrea sa vanda obligatiuni de 1 miliard euro

Grupul austriac Erste, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), intentioneaza sa inceapa in noiembrie procedurile pentru lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de un miliard de euro, au declarat, miercuri, doua surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Erste va prezenta oferta emisiunii de obligatiuni in prima parte a lunii noiembrie, urmand ca in a doua jumatate a lunii sa inceapa perioada de subscriere, au adaugat cele doua surse.

Valoarea emisiunii de titluri ar putea depasi un miliard de euro daca exista cerere suficienta.

Grupul vizeaza in principal consolidarea capitalului prin vanzarea de obligatiuni si nu restituirea ajutorului de stat primit, au spus sursele citate.

Un purtator de cuvant al Erste a refuzat sa comenteze.

Banca a primit ajutoare de 1,2 miliarde de euro din partea statului austriac si urmeaza sa obtina un sprijin suplimentar de un miliard de euro de la guvern pana la sfarsitul anului.

Erste a atras fonduri de 540 de milioane de euro de la investitori, dupa ce profitul a fost afectat de problemele economice din Europa de Est.

Profitul net al Erste a scazut in primul semestru cu 22,7% fata de perioada similara din 2008, la 492,1 milioane euro, in special ca urmare a cresterii costului de risc si in contextul in care toate bancile membre ale grupului, cu exceptia celei din Ucraina, au fost profitabile.

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#bcr, #erste, #euro, #miliard, #obligatiuni , #stiri BCR