Fondul de Pensii Facultative BCR Prudent devine BCR Plus

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 10:46
2711 citiri
Fondul de Pensii Facultative BCR Prudent devine BCR Plus

BCR Pensii a schimbat denumirea Fondului de Pensii Facultative BCR Prudent in BCR Plus si a modificat si gradul de risc si schema investitionala prin trecerea la un grad de risc mediu, relateaza NewsIn.

"BCR Pensii a intreprins acest demers din dorinta de a obtine randamente cat mai bune pentru participantii Fondului de Pensii Facultative BCR Plus.

Prin schimbarea gradului de risc in clasa de risc mediu vom putea aloca o parte mai mare din banii Fondului in active care sa permita cresterea randamentelor.

Acest lucru reprezinta un avantaj pentru participantii nostrii care contribuie pe o perioada lunga de timp corelat cu mentinerea comisioanele de administrare la acelasi nivel", a declarat Simona Ditescu, CEO BCR Pensii.

Numarul total al participantilor la Fondul de Pensii Facultative BCR Plus la 31 august 2011 era de 67.952 participanti.

Astfel Fondul de Pensii Facultative BCR Plus ocupa locul al doilea in piata pensiilor facultative din punct de vedere al numarului de participanti cu o cota de piata de 27,54% (august 2011).

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus a avut cel mai mare randament in anul 2010 (8,45%), in comparatie cu celelalte fonduri din piata cu grad de risc similar - scazut.

"Piata pensiilor facultative este in plin proces de consolidare.

Asistam la absorbtia sau transferul unor fonduri intre jucatorii din piata.

Ca urmare a acestor mutari, numarul fondurilor de pensii facultative se va reduce in curand de la 13 la 11, pe piata urmand sa ramana doua fonduri de pensii facultative cu risc ridicat si noua cu risc mediu. In piata nu va mai exista nici un fond cu risc scazut", a adaugat Simona Ditescu.

#pensii facultative, #pensii bcr, #bcr plus, #pensii , #stiri BCR