Fondul Proprietatea incepe luni plata dividendelor pentru anul 2007

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 09:50
976 citiri
Fondul Proprietatea incepe luni plata dividendelor pentru anul 2007

Fondul Proprietatea incepe plata dividendelor de 0,659 bani/actiune, pentru persoanele fizice si juridice care erau inregistrate ca actionari ai Fondului la data de 19 august 2008. Potrivit Fondului, pentru persoanele fizice platile vor fi efectuate prin intermediul Bancii Comerciale Romane, prin virament in cont sau in numerar, la ghiseele tuturor unitatilor BCR.

Catre actionarii persoane juridice, plata se va face prin virament bancar, in baza unei solicitari scrise adresata Fondului, Directiei Actionariat, transmisa in original din partea reprezentantului legal, cu semnatura acestuia si stampila societatii, in care se precizeaza banca si contul.

Conform celor mai recente raportari, numarul actionarilor persoane private este de 1.970, iar valoarea actiunilor lor reprezinta 20 la suta din capitalul social al Fondului.

Pe primul semestru din 2008, Fondul Proprietatea a obtinut un profit net de 315,47 milioane lei, la o cifra de afaceri de 337,19 milioane lei.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,77 miliarde lei (circa patru miliarde euro).

In prezent, Fondul Proprietatea are participatii la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.