Leasingul imobiliar te scapa de un munte de acte

Miercuri, 29 August 2007, ora 08:37
1013 citiri

Leasingul imobiliar poate inlocui cu succes creditul bancar in cazul firmelor. Mai ales ca momentul MTS Leasing (firma care a fugit cu banii de avans ai clientilor) pare a fi depasit. "MTS Leasing a fost un regretabil accident de dereglementare.

Intre timp, piata romaneasca de leasing a facut progrese reale in directia stabilirii clare a tuturor aspectelor legale referitoare la activitatea de leasing. Sintem convinsi ca piata este in crestere", ne-a spus Claudiu Stanescu, directorul BCR Leasing. Compania pe care o conduce a incheiat in primele sase luni ale anului contracte de leasing imobiliar in valoare de 20 de milioane de euro. Leasingul imobiliar se adreseaza, potrivit lui Stanescu, in principal persoanelor juridice avind in vedere salariile mici din Romania.

Valoarea minima finantata este de 100.000 de euro, iar societatea nu impune si o limita maxima. Avansul practicat incepe de la 10% (0% pentru contractele de sale and lease back) si poate ajunge pina la 50%. Valoarea reziduala este negociabila, iar nivelul dobinzii si cel al comisionului de management sint personalizate, in functie de specificul tranzactiilor propuse. Contractele de leasing pot fi incheiate pe perioade care variaza de la 12 la 180 de luni (cu posibilitatea esalonarii valorii reziduale). Ratele de leasing pot fi achitate lunar sau trimestrial, in functie de optiunea beneficiarului si in concordanta cu cash flow-ul generat de afacerea respectiva.

Exista cel putin doua avantaje pentru care o firma poate alege leasingul imobiliar ca solutie optima de finantare a investitiilor proprii, ne-a declarat directorul BCR Leasing. Primul il reprezinta caracterul flexibil al tranzactiei. Un alt atu important este volumul rezonabil al documentatiei de finantare necesare. "Documentatia pentru un contract de leasing imobiliar este, in mare parte, similara celei pentru un leasing auto. Cu exceptia documentelor juridice aferente imobilului, respectiv actele de vinzare-cumparare, extrasul de carte funciara, nu sint lucruri deosebite in plus. Nu solicitam clientilor nostri sa argumenteze prin studii de fezabilitate de ce e mai rentabil sa se mute sau sa se extinda intr-un nou spatiu", puncteaza directorul general al BCR Leasing.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13508&art=34717&cHash=bbd2e41efe>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.