Leasingul, in lupta supravietuirii

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 12:05
1273 citiri
Leasingul, in lupta supravietuirii

Anul viitor va fi unul decisiv pentru segmentul de leasing. Firmele de dimensiuni reduse par aproape condamnate dupa evolutia din acest an. 

Scaderea pietei auto si criza economica au coborat finantarile cu aproape 75%, iar restantele au explodat, depasind 35% din totalul contractelor.

"Cred ca marile companii de leasing vor supravietui crizei.

Pe de alta parte insa, firmele mici prezente pe piata romaneasca vor avea un an dificil, iar supravietuirea lor va reprezenta o adevarata provocare", apreciaza Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group, citat de "Capital".

Nici firmele de dimensiuni semnificative nu vor avea o viata prea usoara, cuvantul de ordine pentru 2010 fiind supravietuirea si in niciun caz dezvoltarea.

"In 2010, nu suntem fortati sa aplicam schimbari majore in planul nostru de afaceri.

Totusi, vom acorda o mare atentie costurilor, prin scaderea cheltuielilor acolo unde este posibil", spune Leitner.

Restantele, principala provocare Conform datelor de la finale lunii septembrie, contractele restante din totalul finantarilor au depasit 35%.

"Cele mai mari probleme pe care le avem vizeaza politica de provizionare a BNR, care ar trebui sa fie mai flexibila, precum si decizia Curtii Constitutionale cu privire la suspendarea executarii silite a unor bunuri, ceea ce ne creeaza mari probleme", sustine, pentru "Capital", Adriana Ahciarliu, secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare (ALB). Situatiile disperate cer masuri de aceeasi natura, astfel ca firmele de leasing nu s-au ferit sa le aplice.

"In aceste momente de criza, companiile de leasing se orienteaza catre marketing, revanzare, precum si pe restructurarea creditelor.

Majoritatea agentilor de vanzari au fost recalificati si se ocupa in principal de recuperare", spune Ahciarliu.

Marile companii, printre care Porsche Leasing si BCR Leasing, si-au lansat portaluri dedicate vanzarilor de masini recuperate. 

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#leasing, # supravieture, # piata, # auto, # criza , #stiri BCR