Mititelu (BCR): Retailul ramane o mare oportunitate de business pentru Romania

Marti, 14 Iunie 2011, ora 17:10
1460 citiri
Mititelu (BCR): Retailul ramane o mare oportunitate de business pentru Romania

Retailul ramane o mare oportunitate de afaceri pentru piata romaneasca, este de parere Directorul pentru Retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu care recunoaste ca, in conditiile in care nu mai are ritmuri de crestere de 70-80%, retailul nu mai este un star al pietei financiare din Romania, potrivit NewsIn .

"Raportandu-ne la ce a fost retailul in ultimii patru-cinci ani putem considera ca retailul nu mai este un star al pietei locale financiare, in principal din cauza faptului ca ritmurile de crestere nu mai sunt acelea extraordinare cu doua cifre, de 70-80%, ci sunt mult mai scazute, chiar ritmuri negative.

Este o perioada in care retailul practic se reaseaza si incep a se dezvolta acele modele care sa-i asigure o crestere organica sanatoasa pentru perioada urmatoare", a mentionat directorul executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

Acesta sustine ca in prezent, ca si in ultimii doi ani, increderea populatiei se afla la un nivel destul de scazut.

Mititelu spune ca retailul se afla intr-o situatie usor defavorabila in piata si aceasta incredere mai scazuta se reflecta printr-un apetit mai scazut si intentii mai reduse de achizitii de produse si servicii bancare.

"Vazand toate aceste lucruri, putem crede ca retailul pe piata romaneasca nu are un viitor prea stralucit.

Totusi, retailul ramane o mare oportunitate de afaceri pentru piata romaneasca", a mai spus reprezentantul BCR.

Acesta a mentionat ca doar 55% din populatia activa a Romaniei este bancarizata, care acceseaza produse si servicii financiare. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bcr, # retail, # oportunitate de afaceri, # sorin mititelu , #stiri BCR