Moody's a coborat perspectiva ratingului BCR pentru depozitele in lei de la stabila la negativa

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 11:35
1610 citiri
Moody's a coborat perspectiva ratingului BCR pentru depozitele in lei de la stabila la negativa

Moody's a coborat perspectiva ratingului BCR pentru depozitele in lei , Baa1/Prime-2, de la stabila la negativa, dupa ce agentia de rating a coborat ratingul bancii-mama Erste Bank ca urmare a expunerii fata de Europa emergenta, a anuntat agentia de evaluare financiara. 

Cu toate acestea, ratingurile Bancii Comerciale Romane (BCR) raman neschimbate atat pentru depozitele in lei, cat si pentru cele in valuta, Baa3/Prime-3, a caror perspectiva ramane stabila.

Totodata, ratingurile BCR iau in calcul si asteptarile agentiei in privinta unei sustineri puternice din partea bancii-mama, Erste Bank.

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat ratingurile bancilor austriece Erste Group si Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB), in contextul expunerii acestora fata de Europa emergenta, dupa o atentionare emisa in februarie.

Agentia de evaluare nu a coborat ratingul Aa3 privind creditele pe termen lung ale Erste Group, insa a sanctionat ratingul privind puterea financiara, coborandu-l la C- de la C.

Erste este mai putin expusa decat Raiffeisen fata de tarile din afara Uniunii Europene, precum Ucraina sau Rusia, unul dintre cele mai importante active ale sale fiind Banca Comerciala Romana.

"Coborarea ratingului privind puterea financiara trebuie privita in contextul unui mediu operational neprevizibil si instabil, ce reprezinta un risc major pentru calitatea activelor Erste Group si care va pune presiune asupra profitului inainte de taxe si, implicit, asupra capacitatii interne de a genera capital", arata Moody's. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #coborare, #depozite, #erste, #lei, #negativa, #rating , #stiri BCR