Petrescu (BCR): bancile lupta sa-si ia reciproc clientii

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 00:54
1160 citiri
Petrescu (BCR): bancile lupta sa-si ia reciproc clientii

Piata bancara a devenit brusc foarte competitiva, iar bancile lupta acerb sa-si ia clientii reciproc prin oferte mai bune, odata cu implementarea OUG 50 privind creditele populatiei, a declarat marti vicepresedintele executiv al Bancii Comerciale Romane, Oana Petrescu, potrivit Newsin.

"Oricine vrea acum sa se refinanteze de la o alta banca si sa beneficieze de niste costuri mai mici poate sa o faca. Piata bancara a devenit brusc foarte competitiva si noi luptam acerb sa ne luam clientii unii altora si sa le facem oferte mai bune.

Credem ca mecanismele de piata si mediul concurential care s-a creat sunt absolut suficiente pentru asigura inclusiv o reducere de costuri", a declarat Oana Petrescu, vicepresedinte executiv in cadrul BCR, responsabil pe segmentul de Retail Division & Private Banking.

Ea sustine ca nu este nevoie de o interventie administrativa in ce priveste costurile bancare, pentru ca s-ar produce distorsiuni.

"Noi ne dorim ca aceasta ajustare sa fie mecanismul logic firesc al functionarii instrumentului economiei de piata si al legislatiei in vigoare", a adaugat Petrescu.

Petrescu a mai spus ca bancile ar trebui sa fie consultate atunci cand se fac initiative legislative. OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #banci, #oug 50, #credite , #stiri BCR