ProCredit Bank plateste de astazi dobanda de21,42 lei/obligatiune pentru al 6-lea cupon si principalul

Luni, 16 Februarie 2009, ora 10:20
1836 citiri
ProCredit Bank plateste de astazi dobanda de21,42 lei/obligatiune pentru al 6-lea cupon si principalul

ProCredit Bank va plati, de astazi, dobanda aferenta celui de-al saselea cupon, pentru perioada 15 august 2008 - 15 februarie 2009, in valoare de 21,42 lei/obligatiune si principalul primei emisiuni de obligatiuni, potrivit comunicatului transmis, ieri, de banca.

Plata dobanzii se va face prin intermediul BCR Securities SA in calitate de Agent de plata, care va efectua plati catre detinatorii de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la 11 februarie 2009.

Detinatorii de obligatiuni vor putea ridica sumele cuvenite sub forma de dobanzi in orice moment in perioada 16 - 24 februarie, dupa care, sumele neridicate de investitori in intervalul de plata a dobanzii vor fi disponibile la sediul Agentului de Plata, dar nu mai mult de 31 de zile de la data platii principalului (15 februarie). La expirarea termenului de 31 de zile, sumele vor fi disponibile la sediul emitentului (ProCredit Bank) si se vor prescrie conform legislatiei in vigoare, se arata in comunicatul bancii.

Prima emisiune de obligatiuni de la ProCredit Bank a avut o dobanda fixa de 8,50% pe an. Emisiunea a fost compusa din 80.500 de obligatiuni de rangul I, negarantate, fiecare cu o valoare nominala de 500 lei si cu o maturitate de 3 ani. Obligatiunile emise de ProCredit Bank s-au adresat atat persoanelor juridice, cat si celor fizice, fiind divizate in 2 categorii, investitorilor mici alocandu-li-se o transa de 5% din oferta, iar investitorilor mari 95%. La final, transa investitorilor mari a fost suprasubscrisa.

ProCredit Bank este o banca orientata spre dezvoltare, care ofera servicii firmelor mici si mijlocii. Banca nu promoveaza creditele de consum, mizand pe formarea in randul clientilor sai a unei culturi de economisire si a unor parteneriate de durata.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002, ca parteneriat intre BERD, IFC - membru al grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.

Agentul de plata pentru emisiunea de obligatiuni - BCR Securities SA - este societate de servicii de investitii financiare, membra a grupului BCR.

BCR Securities a intermediat pana in prezent cinci emisiuni de obligatiuni corporative, valoarea totala a acestora depasind 56,5 milioane lei.

#ProCredit Bank, # dobanda, # obligatiuni, # plata , #stiri BCR