Proiectul rezidential Terra Residence, scos la vanzare din cauza datoriilor

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 12:04
2206 citiri
Proiectul rezidential Terra Residence, scos la vanzare din cauza datoriilor

Doua blocuri din cele trei ramase nefinalizate in cadrul proiectului Terra Residence din Voluntari au fost scoase la vanzare pentru recuperarea datoriilor pe care firma le are catre creditori, cel mai mare fiind BCR, care are de recuperat aproape 20 de milioane de euro, potrivit money.ro, citat de NewsIn.

Pentru recuperarea unei parti din datoria firmei, lichidatorul judiciar al firmei, PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL, a scos la vanzare doua dintre cele trei blocuri nefinalizate din cadrul proiectului.

Pretul de vanzare al celor doua imobile
, asa cum reiese din planul de reorganizare al firmei, este de 9,1 milioane de euro, fara TVA, scrie money.ro.

Primul imobil, care are o structura de S+P+8 etaje, o suprafata construita de 13.185 de mp si un numar de 99 de apartamente, care are structura de rezistenta si compartimentarile interne finalizate, costa 3,7 milioane de euro.

Al doilea imobil, care are structura de rezistenta finalizata si compartimentarea interna executata doar partial, dar care are 216 apartamente cu o suprafata totala construita de 25.325 mp, este scos la vanzare la pretul de 5,4 milioane de euro.

Pentru cea de-a treia cladire nefinalizata si care nu a fost scoasa la vanzare, sunt necesare 3,4 milioane de euro pentru terminarea lucrarilor. Mare parte dintre cele 61 de persoane care au contractat initial apartamente in cele doua blocuri scoase la vanzare au optat pentru o locuinta similara in acest imobil, dupa ce lichidatorul a decis scoaterea lor la vanzare.

Alte 50 de apartamente din acest al treilea imobil vor fi disponibile pe piata spre vanzare la un pret de 800 de euro/mp, pret recomandat de DTZ Echinox.

Pretul este cu aproape 40% mai mic fata de cel anuntat de Terra Vision in 2008, de 1.300 de euro/mp si cu 20% mai mic fata de cel de la lansarea proiectului in 2006, de 1.000 euro/mp.

Costurile estimate pentru finalizarea acestui ultim imobil vor fi asigurate printr-un credit tot de la BCR, care a fost si singurul creditor ce a dorit continuarea si sustinerea lucrarilor, desi are de recuperat aproape 20 de milioane de euro din creditul acordat pentru constructia ansamblului imobiliar.

Astfel, din cele 3,4 milioane de euro, 1,8 milioane euro reprezinta costurile de constructie, 540.000 de euro costuri comune, 440.000 de euro costuri soft si 621.000 de euro costuri de recompartimentare, toate fara TVA.

De asemenea, compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, cea care a evaluat activele imobiliare ale Terra Vision, a recomandat asteptarea unei oferte convenabile si multumitoare, cu un orizont de timp de doi ani pentru finalizarea vanzarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect, #residence, #rezidential, #terra , #stiri BCR