Razbunarea bancilor: BCR cere daune de la clientii care au dat-o in judecata

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 15:10
2457 citiri
Razbunarea bancilor: BCR cere daune de la clientii care au dat-o in judecata

Banca Comerciala Romana a castigat un proces colectiv si acum cere daune de 200.000 de lei clientilor care au dat-o in judecata, pentru comisioane abuzive.

Un grup format din 130 de clienti ai bancii obtinusera un verdict favorabil la Tribunalul Bucuresti, dar acum Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia Tribunalului Bucuresti. Institutia hotarase ca cei 130 de clienti ai BCR, cu aproximativ 70 de credite, sa aiba dreptul la eliminarea comisioanelor de administrare, considerate abuzive, scrie Economica.net.

Procesul a fost deschis in decembrie 2010, cand 205 clienti, reprezentati de casa de avocatura Piperea si asociatii au dat in judecata BCR.

Banca a reusit sa convinga 75 de clienti sa renunte la proces, oferindu-le costuri mai mici la credite.

Anul trecut, in luna aprilie, Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in favoarea clientilor nemultumiti, dispunand anularea comisioanelor abuzive si returnarea banilor incasati.

Totusi, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, marti, ca banca nu a impus clauze abuzive. Mai mult, a dispus plata unor cheltuieli de judecata in valoare de 200.000 de lei, adica aproape 3.000 de lei pentru fiecare dosar de credit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCR comisioane abuzive, #BCR proces clienti, #BCR credite abuzive, #BCR proces colectiv , #stiri BCR