RCA, cu 15% mai scumpa pentru autorii accidentelor auto

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 10:33
2506 citiri
RCA, cu 15% mai scumpa pentru autorii accidentelor auto

Pretul asigurarilor RCA va depinde dupa 1 ianuarie de cazierul fiecarui sofer. Acesta va cuprinde accidentele provocate de el si va putea fi accesat de orice asigurator.

Sistemul bonus-malus pentru politele de asigurare de raspundere civila auto (RCA), prin care vor fi inregistrate toate incidentele auto in care a fost implicat detinatorul unei polite, va fi lansat de la 1 ianuarie 2010, afirma reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Normele privind introducerea sistemului bonus-malus se afla pe masa de lucru a CSA si prevad un bonus de 5% pentru fiecare an in care soferul nu a produs un accident, respectiv o penalizare de 15% pentru fiecare accident provocat. Aceste procente se aplica insa la pretul politei RCA anuntat de compania de asigurari. In situatia in care un sofer a produs doua accidente rutiere intr-un singur an, el va primi o penalizare de 30%", spune Albin Biro, membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

"Pana acum, daca compania de asigurare crestea prima de asigurare la RCA pentru soferii cu mai multe daune, acestia fugeau la o alta companie, pentru a obtine un pret mai bun. Din ianuarie insa, soferii cu mai multe daune vor scoate mai multi bani din buzunar, iar cei fara accidente vor plati mai putin", zice Mihai Tecau, presedintele BCR Asigurari.

"Sistemul bonus-malus ar trebui sa duca la o scadere a ratei daunalitatilor pe segmentul auto, mai ales ca acesta este foarte mare. De asemenea, soferii nu vor mai lua asupra lor false vinovatii, pentru ca stiu ca vor plati mai mult la politele urmatoare", spune Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#asigurare, #bonusuri, #penalizari, #plati, #polite, #rca, #soferi , #stiri BCR