Romanii castiga putin si nu reusesc sa economiseasca

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 11:47
1423 citiri
Romanii castiga putin si nu reusesc sa economiseasca

Numarul romanilor care nu economisesc deloc, din randul populatiei urbane, a crescut la 67% in 2009, de la 56% in 2007, in timp ce numarul celor care economisesc lunar a coborat la 13%, de la 16% cu doi ani in urma, arata un studiul realizat de IRSOP pentru BCR BpL, informeaza NewsIn.

Totodata, numarul celor care economisesc o data la 2-3 luni a scazut usor, la 17% in 2009 de la 18% in 2007. Astfel, restul de 3% dintre locuitorii din mediul urban economisesc mai rar de 2-3 luni, fata de 10% cu doi ani in urma.

Potrivit studiului de piata realizat de compania de cercetare si consultanta IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuinte, in cadrul populatiei urbane, 44% din persoane se caracterizeaza prin pesimism, 21% prin optimism si 36% sunt neutri in privinta asteptarilor pentru situatia lor financiara.

"Pesimistii considera ca situatia lor economica s-a inrautatit si va continua sa se inrautateasca. De asemenea, se considera expusi la somaj ei insisi sau cineva din familie", arata conluziile studiului.

Totodata, reprezentantii IRSOP mai subliniaza ca actualul context de criza "afecteaza dur clasa de mijloc, segmentul cel mai important al societatii", pe care compania de cercetare a pietei il apreciaza la 50% din populatia urbana.

Astfel, 26% reprezinta, in mediul urban, "clasa de jos", iar restul de 24% "clasa de sus".

 

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#economii, #mediu, #romani, #rural, #urban , #stiri BCR