Romtelecom si Cosmote, contract cu BCR pentru servicii integrate

Marti, 10 Mai 2011, ora 15:00
1522 citiri
Romtelecom si Cosmote, contract cu BCR pentru servicii integrate

Romtelecom va furniza in urmatorii trei ani servicii integrate de telefonie IP pe tehnologie Cisco, servicii de date VPN, dar si servicii de date si voce mobile furnizate de partenerul sau, Cosmote Romania, pentru Banca Comerciala Romana, potrivit unui comunicat comun, preluat de NewsIn.

In urma castigarii licitatiei organizate de Banca Comerciala Romana in toamna anului trecut, Romtelecom devine principalul furnizor al bancii pentru serviciile: comunicatii electronice (retea VPN cu peste 600 de puncte de prezenta), telefonie IP (o solutie IPTel integrata cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 telefoane IP cu numerotatie non-geografica), in timp ce compania partenera, Cosmote, va furniza telefonie mobila si internet pe telefonul mobil, se arata in comunicatul celor trei companii.

"A fost o licitatie dificila, cu cerinte complexe, si ne bucuram ca am reusit sa venim cu cea mai potrivita solutie pentru Banca Comerciala Romana.

Solutia oferita va moderniza actualele servicii de comunicatii de voce si date pentru BCR si va pregati terenul pentru cresteri semnificative ale productivitatii, cu posibilitatea de a integra si interactiona cu alte aplicatii cheie din cadrul institutiei.

In ultimii ani ne-am propus sa analizam si sa intelegem cat mai bine nevoile fiecarei companii si sa venim cu solutii potrivite acestora, iar contractul semnat astazi (marti, n.r.) este inca o dovada ca avansam in directia corecta", a declarat Directorul Executiv Comercial, Segmentul Business Romtelecom, George Makowski.

Responsabilul pentru Operatiuni, IT, Service si Control Operational al BCR, Christian Franz Bruckner, a precizat ca BCR se afla in plin proces de modernizare, dezvoltare si up-datare a serviciilor de comunicatii. "Vorbim aici de tot ce inseamna telefonia terestra, mobila, dar si transferuri de date.

Avem o colaborare fructuoasa cu Romtelecom, care in ultimul timp si-a modernizat continuu infrastructura iar acest lucru s-a regasit in cresterea calitatii serviciilor oferite.

Solutiile tehnice oferite de partenerul nostru sunt printre cele mai moderne la un nivel al costurilor foarte avantajos", a declarat Bruckner. 

#bcr, #cosmote, #romtelecom, #servicii integrate , #stiri BCR