Salariu de 5000 lei pentru o garsoniera de 45000 euro

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 10:49
2275 citiri
Salariu de 5000 lei pentru o garsoniera de 45000 euro

Agentii imobiliari vand case cu un TVA incert si promit credite pe care oamenii nu le pot obtine, de fapt, de la banci.

Consultantii imobiliari spun ca una dintre marile enigme ale momentului este reducerea TVA-ului. Tocmai pentru ca situatia este confuza, unii agenti imobiliari au facut o lista de preturi cu doua valori: una include TVA de 5%, cealalta pe cel de 19%, scrie Evenimentul Zilei.

Destul de accesibile par locuintele din cartiere precum Militari sau Drumul Taberei. O garsoniera aici costa in jur de 45.000 de euro. Aceasta este, desigur, cea mai ieftina varianta, dar clientul nu poate protesta cu privire la finisajele realizate. In plus, nici aici TVA-ul nu are o valoare exacta.

Agentii sustin ca accesul la creditare este deschis si ca „saptamana trecuta am obtinut cinci credite“.

“Daca plimbarea pe la standuri i-a lasat vizitatorului impresia ca achizitia unei case este doar la cateva formulare distanta, o scurta oprire la standul BCR ii va schimba radical perspectiva. „Cat ar trebui sa castig pentru o garsoniera de circa 45.000 de euro?“ „La un calcul rapid, as spune cam 7.000 de lei pe luna“, afirma reprezentantul BCR, departamentul Finantari Investitii Imobiliare. Detaliile releva un adevar la fel de dureros: cu 5.000 de lei/luna, chiar sunt sanse.

#agentii, #apartamente, #case, #credite, #imobiliare, #tva , #stiri BCR