Scandal imobiliar: 81 de persoane au platit apartamentele noi deja ipotecate

Joi, 21 Mai 2009, ora 10:42
4298 citiri
Scandal imobiliar: 81 de persoane au platit apartamentele noi deja ipotecate

Proprietarii a 81 de apartamente din ansamblul Terra Residence, situat langa Bucuresti, pot ramane fara locuintele pe care le-au platit. Proprietarii spun ca au platit apartamente deja ipotecate de dezvoltator in favoarea finantatorului ansamblului rezidential, BCR. 

Astfel, cei care au facut un credit ipotecar ca sa-si cumpere casa de la dezvoltator s-au trezit cu doua ipoteci pe aceeasi proprietate, iar cei care au platit "cu banul jos", fara credit, au descoperit ca locuinta le este ipotecata.

Cei care au cumparat locuintele sunt speriati de faptul ca, in cazul in care dezvoltatorul nu-si va plati creditul la banca, pot ramane fara apartamente, dar vor plati in continuare creditul luat pentru achitarea acestei locuinte.

BCR si o firma care a executat lucrari in ansamblul rezidential Terra Residence au cerut demararea procedurii de insolventa a companiei care dezvolta proiectul rezidential.

Cei de la BCR afirma ca banca nu are nici o problema legala in acest caz. Dezvoltatorul complexului imobiliar, Thomas Daniel, a incheiat cu fiecare client in parte un contract de vanzare-cumparare. Potrivit acestor intelegeri, "dezvoltatorul este acela care trebuia sa solicite ridicarea ipotecilor. Or, acest lucru nu s-a intamplat. Interesant este si faptul ca in contracte nu se preciza nici cand si nici cum va fi ridicata ipoteca. In acest context, vina este doar a dezvoltatorului", explica reprezentantii BCR.

Din momentul lansarii, in urma cu trei ani, apartamentele din Terra Residence s-au scumpit cu cel putin 500 de euro/mpc. "La momentul lansarii, metrul patrat construit de apartament in Terra Residence avea un pret mediu de 700 de euro, fara TVA. Acum, apartamentele au un pret mediu care variaza intre 1.200 si 1.400 de euro/mpc, plus TVA", a precizat Alexandru Balint. Investitia se ridica la 39 de milioane de euro, din care 19 milioane sunt banii dezvoltatorului, restul reprezentand finantarea BCR.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#apartamente, #credite, #imobiliare, #ipoteca, #plati, #residence, #terra , #stiri BCR