SIF Transilvania va convoca AGEA pentru a aproba tranzactia Erste-BCR

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 13:42
1761 citiri
SIF Transilvania va convoca AGEA pentru a aproba tranzactia Erste-BCR

SIF Transilvania va convoca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, pentru data de 31 octombrie, pentru aprobarea vanzarii catre Erste a unui pachet de 24,12% din actiunile BCR, conform NewsIn.

AGEA va avea la primul punct pe ordinea de zi aprobarea vanzarii catre Erste Group Bank A.G. (EGB) a unui numar de 103.020.938 actiuni BCR (vechi), la un pret de 1,0385 lei/actiune si a unui numar de 33.256.302 actiuni B.C.R. (actiuni aferente majorarii capitalului social al BCR din 2011) la un pret de 0,10 lei/actiune, a aportarii catre EGB a unui aport in natura constand intr-un numar de 515.104.687 actiuni BCR, la o rata de aport de 127,9583 actiuni BCR pentru o actiune EGB nou emisa, precum si mandatarea Consiliului de Administratie pentru finalizarea tranzactiei respective.

"In cazul neaprobarii tranzactiei propuse mai sus Consiliul de Administratie al SIF Transilvania va solicita si vota in cadrul adunarii generale a BCR initierea demersurilor de admitere la tranzactionare pe BVB a actiunilor emise de banca", se arata in comunicatul transmsis Bursei.

La punctul al doilea pe ordinea de zi se afla aprobarea datei de 18 noiembrie 2011 ca data de inregistrare, respectiv de identificare a actionarilor asupra carora se rasfrang efectele hotararii adunarii generale extraordinare a actionarilor, in conformitate cu dispozitiile art. 238 din Legea nr. 297/2004 privind piata de capital.

Actionarii reprezentand impreuna cel putin 5% din capitalul social, au dreptul: (i) de a introduce puncte pe ordinea de zi a adunarii generale, cu conditia ca fiecare punct sa fie insotit de o justificare sau de un proiect de hotarare propus spre adoptare de adunarea generala, si (ii) de a prezenta proiecte de hotarare pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunarii generale.

Data limita pana la care actionarii isi pot exercita drepturile mentionate mai sus este stabilita la 29 septembrie, ora 14.

Fiecare actionar are dreptul sa adreseze intrebari privind punctele de pe ordinea de zi a adunarii generale, pana cel tarziu la data de 27 octombrie. Societatea poate raspunde inclusiv prin postarea raspunsului pe website-ul propriu, la sectiunea "intrebari frecvente".

In situatia neindeplinirii conditiilor de validitate la prima convocare, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor este convocata pentru data de 1 noiembrie, cu mentinerea ordinii de zi, a orei si a locului de desfasurare a lucrarilor acesteia.

#erste, #bcr, #erste cumpara bcr, #banca, #piata bancara, #tranzactie , #stiri BCR