Tamponarile rezolvate amiabil scumpesc RCA-ul

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 13:42
1447 citiri
Tamponarile rezolvate amiabil scumpesc RCA-ul


CSA va elimina din ecuatia unui accident politia, care-si va transfera cheltuielile spre asiguratori, cei din urma recuperand banii de la soferi.

Constatul amiabil, norma Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ce va intra in vigoare de la 1 iulie 2009, va contribui si ea la scumpirea politelor de asigurare auto din 2010. Reglementarea duce la scurtarea procedurilor de recuperare a prejudiciilor in caz de accidente de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale. Din aceasta ecuatie este eliminata Politia Rutiera.

Cursul banului in natura este simplu. Politia isi transfera cheltuielile catre asigurator, iar cel din urma va trebui sa scumpeasca politele de asigurare pentru a acoperi cheltuielile pasate de politie. Astfel ca singura sursa viabila de bani va ramane tot clientul. „Principala institutie avantajata de aceasta masura este Politia Rutiera, care isi transfera toate costurile de protocolare a accidentelor usoare catre asiguratori, aceasta in conditiile in care toate societatile de asigurare incearca sa micsoreze cat mai mult cheltuielile si sunt afectate de scaderea subscrierii in contextul actual de criza financiara mondiala“, ne-a declarat Eugen Stoica, director Directia Daune, BCR Asigurari.

In final, toate aceste cheltuieli carora o companie care vrea sa traiasca trebuie sa le faca fata vor fi mutate in buzunarul clientului. „Acesta va constata ca timpul (pe care nu il mai pierde la politie) costa bani (si va trebui sa plateasca in plus la reinnoirea politei de asigurare)“, ne-a mai spus directorul de daune.

Asiguratii, "in cruce"


Principalul avantaj, din punctul de vedere al soferului, consta in eliminarea timpului pierdut la politie pentru declararea evenimentului. Aceasta in conditiile in care evenimentul este unul simplu, iar cei doi conducatori auto se inteleg. Daca sunt implicate mai multe autovehicule sau partile nu se inteleg, protocolarea acestor accidente cade in continuare in sarcina Politiei Rutiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#accident, #bani, #politie, #soferi , #stiri BCR