Tinta BCR: clientii cu active de peste 40.000 euro

Joi, 08 Iulie 2010, ora 15:23
1633 citiri
Tinta BCR: clientii cu active de peste 40.000 euro

BCR se asteapta ca aproximativ 10-15% din cei 50.000 de potentiali clienti cu active de peste 40.000 euro sa fie interesati de produsele sale structurate, a declarat, joi, directorul de retail din cadrul BCR, Sorin Minitelu, cu ocazia lansarii la tranzactionare a acestor produse, precizeaza NewsIn.

"Desi produsul poate fi accesat de oricine, principala noastra tinta o constituie clientii care au o valoare a activelor de peste 40.000 euro.

In fapt, vorbim de aproximativ 50.000 de potentiali clienti, insa nu este suficient sa vorbim doar de faptul ca detin niste resurse care pot fi plasate, conteaza foarte mult si comportamentul investitional.

Nu putem considera toti clientii ca fiind potentiali investitori pentru ca profilul poate fi destul de diferit.

Astfel, din cei 50.000 potentiali, probabil ca 10-15% vor fi interesati de astfel de plasamente", a spus Sorin Mititelu.

El a adaugat ca, pe langa aceasta categorie, se asteapta ca si alti investitori sa gaseasca produsele structurate atractive.

"In plus, trebuie luat in calcul ca activi pe astfel de piete sunt si cei care au venituri peste medie, au o varsta de peste 30 de ani si au deja succes in cariera sau in afaceri.

Plaja de clientela este ceva mai larga. Prin umare, produsele acestea sunt plasate cu un efort mare de informare in directia celor care sunt deja in contact cu consultantii financiari si care au experimentat investitii pe alte produse alternative celor clasice", a explicat directorul responsabil de dezvoltarea produselor de retail din cadrul BCR.

Sorin Mititelu a mai mentionat ca produsele structurate presupun costuri investitionale mai mici decat cele generate de cumpararea produsului in sine.

"Din perspectiva data de beneficiul pretului este egalitate, iar din perspectiva administrarii contractului, fie ca este vorba de contract de custodia aurului fizic la o banca depozitara sau costuri de administrare a certificatului de aur, este mai ieftin pentru client sa aiba certificat decat aur", a explicat Mititelu.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#bcr, #active, #banci, #euro , #stiri BCR