Treichl: Erste va lista BCR, desi este o exceptie de la politica grupului de a nu lista subsidiare

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 13:54
969 citiri
Treichl: Erste va lista BCR, desi este o exceptie de la politica grupului de a nu lista subsidiare

Listarea Bancii Comerciale Romane (BCR) nu ar aduce beneficii Erste Bank si este o exceptie de la politica grupului, care nu a listat pana in prezent subsidiare, dar va fi realizata pentru ca reprezinta o obligatie asumata prin contractul de privatizare, a spus miercuri directorul general al bancii."Listarea BCR nu este un avantaj deoarece necesita un efort suplimentar pentru Erste", a declarat Andreas Treichl, directorul general al Erste Bank.


Seful Erste nu a dat, insa, un termen pentru listare.


Potrivit contractului de privatizare, Erste trebuie sa listeze BCR pana in toamna anului viitor.


"In 1997, cand am elaborat strategia, am vrut o singura actiune si nu am vrut sa listam subsidiare. Va trebui sa incalcam aceasta politica si vom lista BCR, deoarece suntem obligati sa facem acest lucru prin contractul de privatizare", a mai spus Treichl.


El a mentionat ca situatia poate fi "interesanta", in conditiile in care titlurile Erste Bank s-au ieftinit in ultimele luni si din cauza expunerii pe piata din Romania.


Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), este listata pe bursele din Viena, Praga si Bucuresti si are o valoare de piata de 13,7 miliarde euro, conform cotatiei de inchidere de marti la bursa din Viena, de 43,25 euro/actiune. Actiunea Erste a pierdut peste un sfert (29,7%) din valoare fata de pretul maxim atins in prima jumatate a anului trecut, de 61,5 euro.