Discursul sefului Fed afecteaza cursul dolarului

Vineri, 26 August 2011, ora 20:40
1938 citiri
Discursul sefului Fed afecteaza cursul dolarului

Dolarul s-a depreciat in fata euro si a yenului, vineri, anuland castigurile anterioare dupa ce seful Rezervei Federale, Ben Bernanke, a declarat ca banca centrala ar putea face mai multe pentru cresterea economiei, dar nu a intrat in detalii concrete.

In acelasi timp, dolarul american a crescut in fata francului elvetian, atingand maximul ultimei luni de peste 0,8100 de unitati, dupa ce banca elvetiana UBS a declarat ca ar putea impune taxa pentru unele depozite in franci, relateaza Reuters.

Ingrijorarile privind economia SUA si a crizei din zona euro au amplificat in ultimele luni cererea pentru franc, moneda considerata sigura, aducand valoarea ei la maxime record. Aceasta apreciere rapida, insa a afectat negativ exporturile si turismul Elvetiei, punand presiune asupra economiei.

Francul a scazut, de asemenea, in fata monedei euro si a yenului.

Analistii sustin ca aceste schimbari pe piete s-a produs dupa discursul sefului Fed, iar scaderea valorii actiunilor la Trezoreria SUA a reflectat o ingrijorare privind economia Statelor Unite si o confirmare ca ratele de interes ale SUA vor ramane la valori minime-record ani buni de acum incolo.

Economia SUA a castigat o rata anuala de 1 procent in trimestrul doi, valoare mai scazuta decat estimarile anterioare de 1,3%, potrivit unui raport guvernamental lansat vineri, iar Bernanke a declarat ca este absolut necesara reducerea ratei somasului, care depaseste 9 procente in acest moment.

"Adevarul este ca Fed are cea mai usoara politica monetara din lume, iar asta va forta in continuare dolarul sa scada tot mai mult", a declarat Andreru Busch, strateg la BMO Capital Markets, Chicago.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dolar, # curs dolar, # discurs fed, # ben bernanke , #stiri Ben Bernanke