Dolarul, moneda inselatoare? Vezi de ce

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 09:00
4449 citiri
Dolarul, moneda inselatoare? Vezi de ce

Dolarul american se aprecieaza in comparatie cu principalele valute de pe piata, unul dintre motive fiind panica care a tulburat pietele si care a determinat investitorii sa se refugieze in dolarul american, fara motiv", a declarat binecunoscutul investitor Jim Rogers.

In opinia acestuia, dolarul american nu reprezinta un paradis sigur cu toate a recunoscut ca detine o cantitate semnificativa de dolari.

De asemenea, Rogers a subliniat faptul ca, desi pare a nu fi un paradis sigur, intentioneaza sa cumpere mai multi dolari, farnci elvetieni si sa investeasca in agricultura.

Preturile in agricultura sunt lovite puternic in acest moment.

De aceea, ma gandesc serios la investitii in domeniul agricol si totodata la achizitia de dolari si franci elvetieni.

Privind la situatia globala, investitorul american a precizat ca problemele majore vin din vest.

"Cele mai grave probleme, care ar trebui sa ne sperie, vin din Europa si SUA. Ne aflam intr-o situatie mult mai grava decat cea din 2008, findca acum datoria a iesit prin acoperis.

Cel putin, in anul 2008 a existat posibilitatea ca guvernele sa ne salveze.

Acum, guvernele au intrat ele insele in datorii cat mai adanc. Toata lumea se afla intr-o situatie mult mai periculoasa", a precizat Rogers.

In plus, spune acesta, exista tot felul de tensiuni comerciale si valutare in curs de dezvoltare.

"De exemplu, Brazilia a deschis un razboi comercial, prin faptul ca a pus Chinei si Coreei un pret tarifar de 30% la importuri.

In acest moment, China incearca sa convinga autoritatile europene sa permita deschiderea rutelor comerciale si mai mult cu statul chinez.

In cazul in care europenii spun nu, atunci va veni si randul Chinei sa intoarca spatele si sa refuze sa salveze Europa de la criza datoriilor suverane", sublinieaza Rogers.

"Sper ca acest razboi comercial sa nu izbucneasca, fiindca de-a lungul istoriei astfel de lucruri au provocat depresiuni. Ati vazut ce s-a intamplat in anii 1930" spune acesta.

In cursul zilei de miercuri, Fed a anuntat ca va vinde, pana la sfarsitul lunii iunie 2012, titluri de trezorerie in valoare de 400 miliarde dolari si va achizitiona, pentru acceasi suma, alte titluri, insa cu un termen de maturitate extins, potrivit Reuters.

"Cresterea este inca lenta. Indicatorii recenti arata o slabiciune continua in piata fortei de munca, iar rata somajului ramane ridicata", a anuntat Fed.

Fed sustine ca programul anuntat vizeaza reducerea costurilor de imprumut acordate firmelor si consumatorilor, inclusiv reducerea costului creditelor ipotecare. Autoritatile considera ca ratele mai mici vor incuraja companiile sa construiasca si sa faca noi angajari.

Separat, Fed a anuntat ca va relua eforturile directe pentru a ajuta piata creditelor ipotecare.

“Ideea lui Ben Bernanke potrivit caruia ratele dobanzilor sunt avantajoase “ucide oamenii care au economii si investitii, iar aici e vorba de o parte foarte mare a populatiei”, a mai precizat Rogers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#dolar, #dolar american, #investitori, #jim rogers, #program fed, #titluri trezorerie fed , #stiri Ben Bernanke