Economia SUA a scazut cu 5,7% in primul trimestru

Vineri, 29 Mai 2009, ora 16:49
1343 citiri
Economia SUA a scazut cu 5,7% in primul trimestru

Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite a scazut cu 5,7% in primul trimestru, in termeni anuali, conform noilor estimari publicate vineri de Departamentul Comertului, scrie AFP, informeaza NewsIn.

Datele publicate in 29 aprilie aratasera ca produsul intern brut, ce evalueaza totalitatea bunurilor si serviciilor din Statele Unite, a scazut cu o rata anuala de 6,1%, dupa o scadere cu 6,3% in trimestrul al patrulea.

Exporturile au scazut cu 28,7%, marcand cel ami accentuat declin din 1971, dupa ce scazusera cu 23,6% in al patrulea trimestru.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus recent ca economia americana ar trebui sa isi revina pana la finalul acestui an si a avertizat ca aceasta redresare vafi graduala, iar somajul risca sa ramana ridicat o anumita perioada.

Datele publicate joi au aratat ca numarul muncitorilor americani care au inaintat noi cereri de ajutor de somaj a scazut cu 13.000 saptamana trecuta, insa cererile continue au urcat la un nou nivel record, din cauza recesiunii.

Cererile initiale pentru ajutor de somaj au urcat la o rata ajustata sezonier de 623.000, in saptamana incheiata in 23 mai. Este a doua saptamana la rand in care aceste cereri au scazut.

Numarul celor care au continuat sa ceara ajutor de somaj a urcat cu 110.000, la un nivel record de 6,79 milioane, in saptamana incheiata in 16 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România a avut în 2023 al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, prin raportarea discrepanței dintre veniturile și chetuielile bugetare la produsul intern brut (PIB) din...
#economie, #SUA, #produs, #intern, #brut, #exporturi , #stiri Ben Bernanke