Efectul discursului Fed: Bursele europene cad

Vineri, 26 August 2011, ora 11:24
1413 citiri
Efectul discursului Fed: Bursele europene cad

Bursele europene au inregistrat scaderi, investitorii asteptand discursul sefului Federal Reserve referitor la stimularea economiei americane, conform NewsIn.

Indicele Stoxx Europe 600 a scazut vineri dimineata, la Londra, cu 1,1%, pana la 224,68 puncte.

Fata de varful atins in 17 februarie, indicele Stoxx Europe 600 a inregistrat un declin de 23%, pe fondul ingrijorarii privind redresarea economiei globale.

Investitorii asteapta discursul lui Bernanke la conferinta organizata de banca centrala americana, la Jackson Hole, Wyoming, pentru a vedea daca Fed va indica suplimentarea masurilor de stimulare a economiei.

In discursul sau de anul trecut, de la Jackson Hole, seful Fed a anuntat ca banca centrala va "face tot ce poate" pentru a stimula cresterea economica.

Ulterior, in noiembrie, Ben Bernanke a implementat un program de achizitie a obligatiunilor de stat, in valoare de 600 de miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa, #bursa bernanke, #bursa scadere, #discurs bernanke, #piata capital , #stiri Ben Bernanke