Fed ar putea mentine dobanda cheie la un minim record

Miercuri, 12 August 2009, ora 14:25
1286 citiri
Fed ar putea mentine dobanda cheie la un minim record

Membrii consiliului de politica monetara din cadrul bancii centrale americane, Federal Reserve, ar putea confirma miercuri ca ritmul de crestere economica va fi mai rapid decat anticipau, luandu-si angajamentul de a mentine dobanda cheie aproape de nivelul minim record, relateza Financial Times, citat de NewsIn.

Oficialii bancii centrale se vor reuni la Washington, in contextul in care analistii prevad o crestere economica de cel putin 2% in al doilea semestru din 2009, ritm de doua ori mai rapid decat cel estimat de Federal Reserve in iunie.

Obiectivul sedintei de miercuri este de a transmite mesajul ca Federal Reserve va asigura sustenabilitatea procesului de revenire, fara a alimenta asteptarile legate de temperarea inflatiei.

Pentru a transmite mesajul ca Federeal Reserve sustine procesul de revenire, oficialii vor sublinia faptul ca dobanda de referinta va fi mentinuta la un nivel "deosebit de mic pentru o perioada extinsa", sustin analistii.

Totodata, presedintele Fed, Ben Bernanke, si colegii sai ar putea lua in considerare incheierea programului de cumparare de active, in valoare de 300 miliarde dolari, o masura de urgenta adoptata in martie pentru a determina scaderea costurilor de creditare.

"Este o perioada dificila pentru Fed", a declarat Marvin Goodfriend, fost director de cercetare in cadrul Richmond Fed.

"Fed trebuie sa echilibreze semnalele pe care le transmite in cadrul sedintei, intre temerile legate de inflatie si increderea prematura ca procesul de revenire a inceput", a mai spus Goodfriend. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#dobanda, #economie, #fed, #inflatie , #stiri Ben Bernanke