Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fed ar putea recurge la un program agresiv de cumparare de active

Fed ar putea recurge la un program agresiv de cumparare de active

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, si membrii consiliului de politica monetara ar putea fi nevoiti sa intensifice cumpararea de active si de valori mobiliare ipotecare, dupa ce economia a continuat sa se deterioreze de la ultima reuniune.

Comitetul Federal al Pietei Deschise (FOMC), ce se va reuni marti si miercuri la Washington, trebuie sa isi intensifice eforturile dupa ce bilantul contabil al bancii centrale s-a redus cu 17%, de la nivelul maxim de 2.300 miliarde dolari atins in decembrie, a anuntat Fed. Scaderea a avut loc in contextul in care Bernanke a recunoscut posibilitatea ca rata somajului sa depaseasca 10% pentru prima oara in ultimii 25 de ani.

"Este necesara o expansiune masiva a bilantului contabil pentru a duce la o relaxare a conditiilor financiare. Sunt necesare mai multe masuri", a declarat Andrew Tilton, economist in cadrul Goldman Sachs Group Inc.


Reuniunea FOMC din aceasta saptamana ar putea marca trecerea spre o politica monetara mai agresiva, pentru a combate fenomenul de deflatie. Una dintre principalele masuri discutate este majorarea si intensificarea ritmului unui program de 600 miliarde dolari de cumparare de obligatiuni, emis si sprijinit de agentiile ipotecare precum Fannie Mae, potrivit analistilor.


Alte masuri ar putea include orice, de la cumpararea de tichete de Trezorerie, la obligatiuni corporative, a spus Tilton. Federal Reserve a decis deja sa colaboreze cu Trezoreria pentru implementarea unui program de redresare a creditelor pentru consumatori si companii, program pe care administratia Obama l-a estimat la 1.000 miliarde dolari.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1207 ori