Fed estimeaza o crestere moderata a economiei SUA in 2010

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 10:52
1153 citiri
Fed estimeaza o crestere moderata a economiei SUA in 2010

Presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, a declarat luni ca prevede o "crestere economica moderata" in Statele Unite anul viitor, insa majorarea somajului si activitatea slaba de creditare bancara reprezinta doua motive de "mare ingrijorare", potrivit AFP, informeaza NewsIn.

"Prevad ca avansul economic moderat va continua anul viitor", a afirmat Ben Bernanke, intr-un discurs pronuntat la Clubul Economic din New York, al carui text a fost distribuit presei.

In legatura cu revenirea sesizata incepand din aceasta vara, Bernanke a estimat ca redresarea economiei nu este doar rezultatul "factorilor puri temporari", precum sustinerea activitatii prin masuri guvernamentale.

"Astazi, conjunctura financiara este mai buna" fata de acum un an, "insa raman provocari economice importante", a avertizat el.

"Fluxul creditului ramane limitat, activitatea economica este slaba, iar somajul mult prea ridicat", a completat presedintele Fed. Referitor la dolar, care s-a depreciat in ultimul timp, Bernanke a spus ca Federal Reserve supravegheaza evolutia cursului de schimb si ca institutia este "atenta la implicatiile" pe care aceste fluctuatii le au asupra politicii monetare.

Politica bancii centrale va contribui la a face din dolar o moneda puternica si care sa reprezinte "o sursa de stabilitate financiara pe plan mondial", a mai spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fed, # crestere, # economie, # curs valutar, # dolarul, # sua , #stiri Ben Bernanke