Pericol: Americanii vor inunda lumea cu dolari

Luni, 18 Iulie 2011, ora 10:19
1389 citiri
Pericol: Americanii vor inunda lumea cu dolari

Dupa doua experimente monetare periculoase, care au scumpit mancarea si petrolul la nivel global, Rezerva Federala a Statelor Unite mai pregateste inca unul, conform Ziare.com.

In ultimul sau discurs, seful Fed Ben Bernanke a indicat, in limbajul de lemn specific bancii centrale, ca, la nevoie, daca evolutia economica o cere, am putea vedea inca o runda de quantitative easing, adica de tiparire de dolari.

"Ramane posibilitatea ca evolutiile economice slabe din ultima vreme sa se dovedeasca mai persistente decat se astepta si riscurile deflationiste sa reapara, ceea ce implica suport aditional din partea politicii monetare.

Rezerva Federala ramane pregatita sa raspunda daca evolutiile economice ar indica ca ajustarile politicii monetare ar fi adecvate", a declarat Bernanke, in fata Congresului.

Nu se stie inca momentul in care Fed isi va pune in practica planul, unele estimari indicand toamana tarzie ca o perioada probabila. Cert este ca, dupa discursul oficialului, aurul a atins un pret record, semn ca lumea se teme de inflatie.

Citeste continuare pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret alimente, #pret pettrol, #pret, #crestere preturi, #rezerva federala, #tiparire dolari , #stiri Ben Bernanke