Pretul aurului a crescut cu 1,9%. Vezi previziunile pentru urmatoarele sedinte

Sambata, 27 August 2011, ora 11:03
2379 citiri
Pretul aurului a crescut cu 1,9%. Vezi previziunile pentru urmatoarele sedinte

Contractele futures pentru aur au incheiat cu o crestere de 1,9%, vineri, dupa ce seful Fed a amanat orice discutie privind o eventuala usurare economica, pana in septembrie si a prezentat o perspectiva mai optimista asupra economiei SUA.

Livrarile pentru luna decembrie au catigat 34.10 dolari, pana la 1,797.10 dolari pe uncie la divizia Comex a New York Merkantile Exchange, potrivit MarketWatch.

In ceea ce priveste saptamana care a trecut, aurul a scazut cu 3 procente.

Saptamana a inclus doua zile de corectie care, in punctul lor maxim, au scazut aproape 200 de dolari din pretul pe uncie. Acest pret a atins conta maxima luni, cu aproape 1,900 de dolari/uncia.

Aurul se vindea cu 1,809.70 de dolari/uncia la scurt timp dupa ce sedinta bursiera se calmase. Pe piata electronica Globex, pretul a crescut cu inca 12,50 de dolari la sfarsitul zilei de vineri, imediat dupa incheierea sedintei.

"Pierderile aurului din aceasta saptamana au fost mai mici de 7%, raportat la momentele sale de glorie, nu este o scadere atat de mare", a declarat Steven Evanson, CEO Evanson Asset Management.

Indicele industrial Dow Jones se tranzactiona cu peste 12 procente mai putin decat maximele sale atinse recent si cu 20% peste cotele maxime atinse in 2007.

"Daca aurul ar fi o bursa, deprecierea de sub 7% inregistrata in ultima saptamana, adica minimul saptamanii raportat la cotele maxime istorice, nici n-ar fi observabila", adauga Evanson.

Ce efecte are lipsa stimulilor pe pietele globale

In mult-asteptatul discurs in fata multimii de la Jackson Hole, Wyoming, Bernanke a declarat ca discutiile despre optiunea bancii centrale privind usurarea cantitativa vor avea loc la sedinta federala de a sfarsitul lunii viitoare.

Bernanke a anuntat ca Fed a decis sa isi desfasoare intalnirea din septembrie pe parcursul a doua zile, 20 si 21 septembrie, pentru a cantari avantajele si dezavantajele unei eventuale achizitii de bonduri.

Pietele aurului au fost "putin dezamagite" de lipsa unor stimuli, dar dimensiunea colosala a pierderilor recente a sevit drept stalp de sustinere, a declarat Frank Lesh, broker si analist la Future Path Trading in Chicago.

Cel mai probabil aurul se va tranzactiona in scadere in urmatoarele sesiuni, a adaugat acesta.

"S-a generat foarte multa valoare intr-un timp foarte scurt, iar cand castigurile vin prea repede, ele nu sunt de durata", declara Lesh.

Seful Fed spunea ca e dificil sa judeci cum slabiciunile de pe pietele de capital din ultima vreme, negocierile privind pragul de indatorare si criza datoriilor din Europa au afectat economia SUA. In schimb,  el a oferit o perspectiva mai pozitiva asupra economiei.

Rezerva Federala se asteapta ca "revenirea moderata" a economiei sa continue si sa intareasca in timp, potrivit lui Ben Bernanke.

Castigurile de vineri depasesc cele din sesiunea anterioara
, moderand cateva din corectiile suferite de piete in timpul saptamanii.

Contractele futures pentru aur au castigat 5.90 de dolari, sau 0,3%, pana la 1,763.20 de dolari/uncia pe piata Comex, joi, iar castigurile de vineri vin pe fondul deprecierii dolarului, al carui indice a scazut la 73.774 puncte, de la 74.262 de puncte inregistrate joi.

O serie mai mare de metale au incheiat sesiunea de vineri pe crestere.

Astfel, livrarile de argint pe luna septembrie au scazut cu 21 de centi, sau 0,5%, pana la valoarea de 40.95 dolari/uncia, la sfarsitul sedintei. Saptamana aceasta, argintul a suferit o depreciere de 3,5%.

Valoarea livrarilor de cupru pe luna septembrie a crescut cu 2 centi, sau 0,5%, pana la aproximativ 8 dolari pe kilogram. Cuprul a castigat 2,9 procente saptamana aceasta, pana acum.

Livrarile de paladiu pe aceeasi luna au crescut cu 5,20 de dolari, sau 0,7%, pana la 756.35 de dolari/uncia, in timp ce contractele futures pentru platina pe luna octombrie au castigat 4.50 de dolari, sau 0,3%, pana la 1,826.90 de dolari pe uncie.

Platina si paladiul au deviat de la rezultatele saptamanale. Cu toate acestea, paladiul a castigat 1 procent in aceasta saptamana, in timp ce platina a scazut cu peste 2,6%.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#aur, #crestere valoare aur, #pret aur, #previziuni aur , #stiri Ben Bernanke