Rata somajului din Statele Unite s-a mentinut in decembrie la 10%

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 17:11
1445 citiri
Rata somajului din Statele Unite s-a mentinut in decembrie la 10%

Economia americana a pierdut 85.000 de locuri de munca in luna decembrie, cand rata somajului s-a mentinut la 10%, iar revizuirea statisticilor a aratat ca numarul de locuri de munca a crescut in luna precedenta pentru prima oara in ultimii doi ani, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Numarul de locuri de munca a scazut luna anterioara, dupa ce crescuse cu 4.000 in luna noiembrie, arata datele publicate vineri de Departamentul Muncii.

Analistii estimau, in medie, ca numarul locurilor de munca se va mentine in decembrie.

Administratia Obama, aflata sub presiune dupa ce aproape jumatate din cele 7,2 milioane de disponibilizari din Statele Unite au avut loc dupa inaugurarea presedintelui, a anuntat masuri suplimentare pentru sustinerea pietei muncii.

Presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, Ben Bernanke, a promis ca va mentine dobanda la un nivel minim pana cand rata somajului va scadea.

"Chiar daca din punct de vedere tehnic recesiunea s-a incheiat, companiile sunt in continuare prudente in ceea ce priveste majorarea permanenta a fortei de munca", a declarat Chris Rupkey, economist in cadrul Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.

In urma revizuirilor, numarul locurilor de munca pierdute in noiembrie si octombrie a scazut cu 1.000.

Cifra din luna noiembrie a fost revizuita, indicand o crestere a numarului de locuri de munca, fata de declinul de 11.000 afisat anterior. 

#rata, # somaj, # sua , #stiri Ben Bernanke