Seful Fed spune ca economia SUA incepe sa se redreseze

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 09:11
1509 citiri
Seful Fed spune ca economia SUA incepe sa se redreseze

Presedintele bancii centrale americane Federal Reserve, Ben Bernanke, a declarat ca perspectivele economiei americane se amelioreaza, insa a precizat ca politicile de sustinere trebuie mentinute pentru un timp, pentru a preveni ca majorarea somajului sa afecteze procesul de revenire, scrie Reuters.

Bernanke a formulat o previziune optimista, insa prudenta, pentru economia Statelor Unite, in contextul in care rezultatele peste asteptari afisate de grupul industrial Caterpillar Inc. arata o imbunatatire a conditiilor economice.

Cu toate acestea, in Europa, companiile auto au anuntat pierderi majore si au oferit previziuni sumbre, sugerand ca procesul de revenire este inca departe, in ciuda ameliorarii datelor economice.

Bernanke a afisat un optimism prudent in declaratia facuta in fata Comisiei de servicii financiare a Camerei Reprezentantilor si a avertizat ca nivelul ridicat al somajului ar putea eroda increderea consumatorilor si ar putea ingruna procesul de revenire, asteptat de cei mai multi oficiali americani pentru urmatoarele luni.

"Tonul (lui Bernanke) este potrivit cu riscurile care ameninta procesul de revenire ce va incepe treptat in 2010, si incurajeaza mentinerea dobanzilor la un nivel scazut pentru o perioada prelungita", a declarat Alan Ruskin, analist in cadrul RBS Securities.

Cu ocazia prezentarii raportului semestrial asupra economiei in fata Congresului, Bernanke a incercat sa calmeze temerile legate de accelerarea inflatiei in urma relaxarii agresive a politicii moentare, sustinand ca banca centrala va putea elimina stimulii din piete, la momentul potrivit.

Deocamdata, totusi, Fed considera ca o pozitie de acomodare a politicii monetare este potrivita pentru o perioada indelungata, a mai spus Bernanke.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#economie, # sua, # redresare , #stiri Ben Bernanke