Federal Reserve nu vrea sa dea bani Europei

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 17:00
3280 citiri
Federal Reserve nu vrea sa dea bani Europei

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernake sustine ca institutia pe care o conduce nu va aloca bani pentru nicio tara afectata de criza datoriilor si pentru nicio banca din Europa, afectata de contextul economic.

Senatorul Bob Corker, un republican din Tennesse, a precizat ca Bernake a fost "foarte clar" cand a mentionat, in spatele usilor inchise, ca banca centrala nu intentioneaza sa ajute in niciun fel institutiile financiare europene, scrie Bloomberg.

Politicienii americani citati de publicatia amintita atrag atentia ca Federal Reserve ar putea motiva refuzul ajutorarii statelor din zona euro prin faptul ca "nu este autorizata" sa faca acest lucru.

De obicei, daca Fed spune ca nu are "autoritatea" sa faca ceva inseamna, de fapt, ca nu vrea acest lucru. In septembrie 2008, reprezentantii Fed au declarat ca "nu a avut mijloacele" de a salva Lehman Brothers de la faliment. Acelasi lucru s-a intamplat si cu banca Bear Stearns, care avea doar 400 miliarde de dolari active fata de cele 639 miliarde ale Lehman.

#Ben Bernake fonduri Europa, #salvare Europa SUA, #criza europa, #salvare Europa , #SUA Federal Reserve